Torsdag formiddag ble det klart at Eirik Horneland er Rosenborgs nye trener. Trønderne bekreftet ansettelsen på egen hjemmeside og Horneland starter, sammen med FKHs Karl Oskar Emberland, i utgangspunktet i jobben fra 1. februar. Dette fordi RBK ikke er blitt enige med FKH om kompensasjon for trenerduoen.
Styreleder i FKH bekrefter at Horneland har sagt opp stillingen sin klubben, men mener at kontrakten ikke er mulig å si opp. Han stiller seg uforstående til at Horneland skal trene RBK fra 1. februar.
– Det er korrekt at Horneland har sagt opp. Men da må man huske på at Horneland har signert en kontrakt som det ikke er mulig å si opp. Det er en uoppsigelig treårsavtale som gjelder til og med 30.11.2019. Det er Rosenborg gjort kjent med, sier Kaldheim til Eurosport.no.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Les hva Koteng sier om Hornelands kontrakt lenger nede i saken!

– RBK har fått tilbakemelding fra oss hva konsekvensen blir

Ifølge Haugesunds Avis vurderer FKH et rettslig etterspill. FKHs styreleder vil ikke bekrefte det til Eurosport.no, men påpeker at RBK har fått et tydelig svar fra klubben.
– Rosenborg har fått tilbakemelding fra oss hva konsekvensen blir. Det er de gjort kjent med i Trøndelag.
– Hvilke konsekvenser er det snakk om?
– Det ønsker jeg ikke å komme nærmere inn på.
Men et eventuelt rettslig etterspill stiller Rosenborgs styreleder Ivar Koteng seg helt uforstående til og han føler seg helt trygg på at Horneland trener RBK fra 1. februar.
– Vi har ikke noe kontrakt med Haugesund, sier Koteng til Eurosport.no.

Mener RBK gikk bak ryggen deres

Kaldheim påpeker at Horneland kom til FKH i 2009 og er blitt utviklet i klubben. Han mener det er en honnør til FKH at Rosenborg vil hente Horneland til klubben, men reagerer på måten det skjer på og hvordan RBK opptrer ovenfor klubben. Han mener trønderne har opptrådt uryddig og har håndtert dette på en uprofesjonell måte, og er skremt over behandlingen.
– Vi har å gjøre med en klubb som henter Horneland for å ha samtaler med ham i Trondheim, og fikk aksept for det. Vi gir de tydelig tilbakemelding om kontraktsforholdene og at han skal trene FKH i 2019. De ber om vår konfidensialitet, noe vi gir. Så går de bak vår rygg og fremforhandler en avtale med Horneland. Det hadde jeg ikke trodd.
– Hvorfor lot dere Rosenborg få snakke med Horneland?
– Vi har aldri nektet noen av våre spillere og ledere å snakke med andre aktører. Men derfra å gå til kontraktsforhandlinger er et langt steg for oss. Det at en storklubb som RBK ønsker å invitere våre toppfolk til Trondheim er positivt for FKH. Rett i etterkant av møtet ga vi tydelig beskjed til Rosenborg at Horneland er FKH-trener i 2019 og sendte dokumentasjon til RBK om kontraktsforholdet på mail. Stig Inge Bjørnebye bekreftet at budskapet var mottatt. Likevel forholder de seg ikke til det.

Koteng: – Det er den nye kontrakten som gjelder

Koteng bekrefter at de har mottatt dokumentasjon fra FKH på Hornelands kontrakt.
– De har sendt over dokumentasjon på den gamle og nye kontrakten. Det er den nye kontrakten som gjelder og der har han en måneds oppsigelsetid, sier Koteng.
Han mener altså at det er kontrakten Horneland skrev under på 1. november som gjelder. Ikke den gamle avtalen som går ut i 2019.

– At de er skuffet er lett å forstå

– Hvordan vil dere behandle saken videre?
– Vi har et tidligere tidspunkt lagt en strategi for hvordan vi skal behandle denne saken. Dagens hendelser har ført oss inn på andre veier for å løse denne saken. Men igjen må jeg henvise at Rosenborg har fått oversendt vår ageringsmåte.
Koteng har forståelse for FKHs frustrasjon, men ser ikke hva de kunne gjort annerledes i kommunikasjonen med klubben.
– Vi henvendte oss til Haugesund. At de er skuffet er lett å forstå, men vi lever i en konkurranseverden. Vi har ingenting med Haugesund å gjøre. Vi får trenerne fri etter oppsigelsestiden.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12