– Det var egentlig aldri tvil. Han har vært involvert i 15 av de 28 målene som Stabæk har scoret, det er helt elleville tall. Franck Boli måtte bli den som vant dette, han er helt fremragende og etter det han har levert etter sommeren var det aldri noen tvil, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth om Stabæks Franck Boli.
I FotballMandag denne uken hadde Gauseth og Eurosports Peter Bø Tosterud laget en liste over de tre spillerne som har vært viktigst for sitt Eliteserie-lag denne sesongen. Og på topp fant vi Stabæks toppscorer Franck Boli.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
– Han er blitt en helt annen spiller. Han var tidvis ute og rotet på venstrekanten under Ordinas og han er ikke en spiller som skaper så mye selv, men så lenge han kan bli satt opp på scoringsposisjoner så er han helt ellevill. Noe han har vist den siste tiden, sier Tosterud.
Her er listen:
1. Franck Boli, Stabæk
2. André Hansen, Rosenborg
3. Herolind Shala, Start

– Betydd vanvittig mye

Stabæk-spissen har scoret 13 mål denne sesongen og ligger ett mål bak Marcus Pedersen som for øyeblikket innehar toppscorertittelen i Eliteserien. Bolis lagkamerat og kaptein for Stabæk, Vadim Demidov mener det er stor forskjell på Boli etter at Henning Berg tok over som trener.
– Han får spille spiss og det er der han elsker å spille og han må true bakrom. Han er livsfarlig, han er lynrask og han et ufattelig sterk til å holde igjen forsvarspiller. Jeg møter han nesten hver dag på trening så jeg vet hvor vanskelig det er å spille mot han og nå får vi virkelig brukt styrken hans og ikke at han må jobbe så mye defensivt, sier Demidov.
– Som hans kaptein, hva betyr han for dere?
– Han har betydd vanvittig mye. Han og Ohi gjør en sinnssyk jobb for oss. Ohi tar alt unna, så kan Franck stikke i bakrom og ta hele æren. Han har vært helt fantastisk og uten han hadde vi slitt lenger nede, sier han.
Se hele praten fra Fotballmandag her (saken fortsetter under videoen):
Det er en ydmyk Franck Boli som svarer da han får spørsmål om hva han tenker om å være den viktigste spilleren for sitt lag.
– Jeg fokuserer ikke på det. Hvis de sier det så er det fordi de har sett noe bra og det bør jeg bare fortsette med, men det viktigste nå er å få poeng, sier Boli til Eurosport.no.
– Hvis de synes at jeg er den viktigste spilleren på laget så er det fordi laget mitt hjelper meg. Hvis de ikke sentrer til meg og hjelper meg, så gjør jeg ingenting, så det er hele laget. Vi har forbedret oss mye og jeg tror det er grunnen, det er ikke bare meg, legger han til.

– To divisjoner over alle de andre

Ifølge panelet gikk andreplassen til Rosenborgs keeper André Hansen.
– Man kan kanskje si at det er litt skremmende at Andre Hansen har vært så viktig for Rosenborg denne sesongen, han har vært helt fremragende. Han er to divisjoner over alle de andre keeperne i Eliteserien. Han har vært på et helt eget nivå, spesielt kanskje i Europacup-kampene, men han har altså vaktet opp med den ene flotte redningen etter den andre og har vært helt momental viktig for Rosenborg denne sesongen, sier Tosterud.
Gauseth er enig i at det er bekymringsfullt hvor viktig Hansen er for Rosenborg.
– Dette er et forsvar som har vært potte tett de siste årene. Nå har det plutselig sprekt opp og de har vært avhengig av gode keeperprestasjoner for å for eksempel komme seg ut i Europa, for å komme seg videre i cup og dominere Eliteserien i tillegg, så det er bekymringsverdig, sier Gauseth.
Tredjeplassen på listen gir Gauseth og Tosterud til Starts Herolind Shala som kom til klubben i sommer.
– Han kom inn med en voldsom kvalitet. Målgivende pasninger har han i seg, mål har han i seg, han fyller på i boks og har stor løpskvalitet. I tillegg så er han en lederfigur som er sårt tiltrengt i dette Start-laget. Så Herolind Shala måtte med etter det han har vist på høsten, sier Gauseth.
Sett denne?
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 KLOKKEN 18:08