BERGEN/OSLO (Eurosport.no): Brann har fortsatt gode muligheter til å bli seriemester, men med kun to poeng på de tre siste kampene begynner det å bli lengre mellom «gullet skal hem»-ropene i Bergen.
Mange har ment at gullkampen har preget Lars Arne Nilsen og co, men hovedpersonen selv tror ikke det er grunnen til den dalende poengfangsten.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59

– Kan ikke se at vi har blitt preget av det

– Jeg kan ikke se at vi har blitt preget av det. Vi har jo ikke spilt opp mot vårt beste i det siste, men jeg tror ikke det er fordi vi ligger der vi ligger. Det er andre årsaker til det. Nå er vi i en utfordrerposisjon og har alt å vinne. Blir spillerne preget og stressa av det, kommer vi iallefall til å lære noe av det, sier Nilsen til Eurosport.no.
Etter en svært overbevisende 3-1-seier i Haugesund var det mange som friskmeldte bergenserne, men etter å ha fulgt opp med 1-1 mot Sandefjord, 1-2 mot Tromsø og 1-1 mot Lillestrøm har optimismen stilnet.
– Vi så bra ut mot Lillestrøm, men klarte ikke få tre poeng. Jeg kan ikke skjønne at grunnen til at vi har hatt stang ut er fordi vi har vært preget. Vi har spilt godt, men ikke vært helt på topp.
– Er det sånn at det plutselig kan se fantastisk ut mot Stabæk igjen?
– Det kan det. Av og til har man ikke marginene med seg. Vi må bare slåss for å få det til å bikke vår vei igjen.
Saken fortsetter under videoen:

– Kan det skje?

Mens Nilsen og co tar turen til Nadderud skal Rosenborg til Åråsen for å møte et formsterkt Lillestrøm. Deretter venter en potensiell seriefinale på Brann Stadion – 28. oktober er det nemlig duket for Brann mot Rosenborg.
– Etter denne helgen kan vi være på ordentlig skuddhold. Da får vi Rosenborg hjemme, så det er jo veldig gøy.
– Er det ikke det man drømmer om – fullt stadion og at alt står på spill?
– Jo, det er jo derfor vi holder på. Vi må jo like de kampene, hvis ikke må vi finne på noe annet. Forhåpentligvis har vi muligheten til å kjempe med Rosenborg helt ut, så vi gleder oss. Om vi er tøffe og gode nok til å håndtere den situasjonen, vet vi ikke. Vi har ikke vært i denne situasjonen på mange år, men vi gleder oss iallefall.
  • Se Stabæk – Brann på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag kl. 20.00!
Men oppgjøret i Bergen kan potensielt utvikle seg til å bli et skrekkscenario for Nilsen og Brann. For dersom RBK slår Lillestrøm, samtidig som Brann og Molde taper mot henholdsvis Stabæk og Sarpsborg 08, kan trønderne sikre seriemesterskapet dersom de vinner på Brann Stadion.
– Det har jeg ikke tenkt på. Det vil jeg ikke tenke på. Det må bare ikke skje. Men skjer det... Nei, der kom den. Nei, da skal jeg sitte og se på den tribunen der det ikke er noe som skjer, sier Nilsen.
– Kan det skje, altså? Nei, det... altså. Den var ikke god, avslutter han.
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52