Viking - Molde 2-3:
Viking fikk en drømmestart mot Molde etter at Babacar Sarr sendte ballen i eget nett etter fire minutter. Men bare ti minutter senere raknet det meste for Eliteseriens tabelljumbo.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00

Fra drømmestart til ti mann

Fredrik Brustad kom alene med keeper, tett fulgt av Vikings Jose Manuel Cruz som ble for nærgående. Brustad faller om etter at Cruz prøvde å komme seg forbi, Molde-spilleren faller om innenfor 16-meteren, klar straffe og direkte rødt.
– Det røde kortet er det ikke noe å si noe på, sier Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Viking-keeper Amund Wichne kastet seg i riktig retning, men klarte akkurat ikke å stoppe skuddet fra Björn Sigurdarson som utlignet.
Viking-trener, Ian Burchnall, var derimot ikke like enig i dommerens røde kort.
– Jeg synes det er forvirrende når jeg får forklaringen at om man tar sistemann foran mål med en dytt så er det rødt kort, men er det en takling da er det bare gult. Det er ingen logikk i det, sier Burchall i et intervju med Eurosport etter kampen.

– Dette har skjedd med Viking i hele år

Vondt ble til verre for Viking da Martin Ellingsen fikk stå helt alene foran Viking-målet og fikk sette inn 2-1 etter 33 minutter.
– Han får stå klin alene, det er et smart løp. Men Wichne som står i mål kan i hvert fall ikke lastes for noen av de målene, sier Eriksen.
Viking slo tilbake ti minutter før slutt med det mål fra Tommy Høiland. Men Stavanger-folket fikk kun juble i drøye to minutter. Erling Braut Håland svarte nærmest med en gang og sikret tre poeng for Molde. Nok en gang var Viking-forsvaret på bærtur, Håland fikk stå helt alene på bakerste stang.
– Hvis man blir overrasket over dette har man ikke fulgt med, dette har skjedd med Viking i hele år, sier Eriksen før han legger til:
– Trist for Viking. Jeg er redd, det har je vært i flere uker, for at toget er kjørt og at Viking spiller i Obos-ligaen neste år.
Etter 22 serierunder står Viking med 15 poeng. De har nå åtte poeng opp til kvalikplass og emd Tromsøs brakseier mot Sarpsborg 08 er det nå også seks poeng mellom lagene helt på bunnen.
– Det er ett mer poeng enn det var i går. Dermed er det enda mer vanskelig. Men når du ser den innsatsviljen som vi legger ned i dagens kamper er alt mulig. Det er en ny kamp på lørdag, vi gir aldri opp, sier Bruchnall.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10