Valle (Eurosport.no):
Fitim Azemi ble presentert som Vålerenga-spiller 11. august etter en kort, og ikke helt vellykket, periode i Israel og Maccabi Haifa.
Etter å ha blitt toppscorer for Bodø/Glimt i Eliteserien forrige sesong, ble 25-åringen i januar hentet til israelsk fotball av klubbens norske sportsdirektør Tor-Kristian Karlsen. Fire måneder senere var Karlsens eventyr i Israel over og Azemi stod igjen alene i klubben. Da ble veien inn på laget plutselig veldig lang for den norske angrepsspilleren.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Jeg ble hentet av Tor-Kristian Karlsen og René Muelensteen, men treneren både treneren og Tor-Kristian (ferdig 9. februar og 10. mai, journ. anm.) forsvant ganske tidlig. Da ble det bestemt at de som hadde blitt hentet av dem bare skulle fjernes fra laget, forteller Azemi til Eurosport.no
Fryseboksen i den israelske toppklubben ble ingen enkel periode for Azemi, som fort forstod at det ikke var hjelp i å forsøke å overbevise lagets nye trener Guy Luzon.
– Det føltes litt som om det ikke spilte noen rolle hva jeg gjorde på trening, i hvert fall på slutten av sesongen. Ut fra måten man ble behandlet på, så merket man at uansett om man scoret ett eller 40 mål på trening, så spilte det ingen rolle. Da var det ikke noe å tenke på, da skulle jeg videre og måtte bare vurdere ulike tilbud som dukket opp, sier han.

– Som å komme hjem

På tampen av sommeren kom Vålerenga på banen, en klubb Oslo-gutten hadde sett opp til i sine yngre dager på fotballbanen. Da ble valget også enkelt.
– Det var spesielt. Det føltes litt som å komme hjem. En liten bør ble løftet fra skuldrene mine, for jeg følte meg velkommen her, sier han.
– Jeg ble godt tatt imot, men så skulle det være hemmelig. Det var verken Erik Espeseth (daglig leder i VIF, journ. anm.) eller Ronny Deila som møtte meg på flyplassen. Det var to damer fra kontoret som kom, for å holde det litt skjult, sier han.
25-åringen har likevel ingen bitre følelser for at utenlandsoppholdet fikk en såpass brå slutt.
– Det var tøft, for jeg var alene i Israel, men samtidig hadde jeg de som hadde blitt hentet inn samtidig som jeg som var i samme situasjon. Vi forsøkte å backe hverandre opp etter beste evne, og jeg tror faktisk alle er borte fra klubben nå, sier Azemi.
– Men det føltes ikke som en drøm som ble knust. Jeg følte aldri jeg fikk sjansen til å vise at jeg kunne gjøre noe bra, legger han til.
Den tidligere Follo- og Bodø/Glimt-spilleren velger heller å se på opplevelsen som en viktig erfaring.
– Det kom noe godt ut av det, for nå er jeg tilbake i Oslo og i Vålerenga med familie, venner og kjæreste rundt. Nå kan jeg senke skuldrene og spille fotball igjen. Det er en veldig fin gjeng som har vært enkel å komme inn i, sier han.

Marerittstart

Starten i Oslo-klubben kunne imidlertid gått bedre. Azemi kom til Vålerenga ute av form og har fortsatt til gode å få spilletid for A-laget. Starten på det som skulle bli opptreningsperioden ble i stedet innledet med matforgiftning allerede første kveld tilbake i Oslo.
– Jeg kom til Ullevaal i halv ett-tiden på dagen, og så hadde jeg avtalt med kjæresten og noen venner at vi skulle ut og spise middag for å feire overgangen. Etter å ha kommet hjem skjedde det et eller annet, for jeg ble bare skikkelig dårlig midt på natten. De neste fire dagene var litt «black out», for jeg klarte verken å holde på mat eller vann. Det var litt vemodig at det skjedde akkurat da, men heldigvis var det bare fire dager, sier han.
Etter en periode med tøff trening fikk han denne uken sine første minutter på banen i kampsituasjon for Vålerengas andrelag.
– Jeg er kampklar, men ikke i kampform. Jeg har ikke spilt kamp siden begynnelsen av mai, og det ble ikke mange kamper i Israel, så jeg har stort sett bare treninger bak meg. Men det begynner å komme, jeg merker at jeg får mer og mer «trøkk» i beina og begynner å ligne mer på gamle meg. Det er ikke langt unna, sier han.

VIF i sumpen

Og langt unna har heller ikke Vålerenga råd til at formen er. Nylig pådro Bård Finne seg en kneskade som holder den tidligere Brann-spilleren på sidelinjen en periode, og Mohammed Abdellaoue har også vært ut og inn med skader denne sesongen. Med to poeng (og en kamp til gode) ned til kvalikplass i Eliteserien trenger Ronny Deila en spiller som kan levere kjapt.
– Vi trenger de offensive brikkene vi har. Vi har vært litt uheldige og udyktige i den forstand at vi har hatt litt skader på frontspillerne våre. Det må vi evaluere og det har gjort at vi ikke har scoret så mange mål som vi hadde håpet på, sier Deila til Eurosport.no.
Med seks strake kamper uten seier ser VIF-sjefen frem til at mannen som scoret 11 mål for et Glimt-lag som til slutt rykket ned i fjor, skal begynne å bidra i blått.
– Han har trengt en liten periode for å komme i gang, men han vil komme mer og mer utover nå. Han har fått halvtime på andrelaget, og trent litt ekstra i forhold til de andre, så jeg forventer jo at han i løpet av denne måneden her og neste at han kan være med for fullt og bidra som han kan på sitt beste, sier Deila.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38