Vålerenga - Lillestrøm 3-1:
Det ble et fartsfylt og underholdene «hatoppgjør» mellom i Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal lørdag kveld. Gjestene fikk en fantastisk start etter at Fredrik Krogstad skled inn ledermålet etter 13. minutter, men så raknet bortelaget fullstendig.
Anført av Ghayas Zahid, Rasmus Lindkvist og Mohammed Abdellaoue snudde Vålerenga kampen på tre magiske minutter i første omgang. Zahid skled inn utligningen i det 24. minutt etter et innlegg fra Lindkvist. Tre minutter senere vartet svensken opp med et nytt flott innlegg som Moa stanget nettet. I andre omgang fastsatte Finne sluttresultatet til 3-1 med et nydelig plassert skudd.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
– Jeg trodde ikke jeg hadde den spensten, men den satt bra, sa Moa om scoringen til Eurosport.
Se alt av Eliteserien på Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.
Se Moas scoring. Saken fortsetter under videoen:

Se, her scorer endelig Moa på Ullevaal

– Det var mye bra i dag

Seieren gjør at Vålerenga puster topplagene i nakken før de skal i aksjon søndag. VIF klatrer opp på en 4. plass med 21 poeng og passerer Odd på bedre målforskjell.
– Vi fikk en litt tøff start, men vi visste hva vi skulle ta de på. Det gjorde vi til slutt. Det var mye bra i dag. De ligger fryktelig tett, men da de begynte å sprekke opp viser vi hva vi har å by på fremover, sa Finne til Eurosport.
– Nå er det bare å trøkke til videre. Vi har lyst til å hente flere tre-poengere fremover, fortsetter målscoreren.
Zahid var veldig fornøyd med måten angrepene kom på med Lindkvist, Moa, Finne og ham selv der fremme som angrepsvåpen.
– Vi scorer tre mål mot Lillestrøm hvor alle er praktangrep. Det er ikke noe marginer. Vi bygger opp angrep og scorer tre fantastiske mål. Det er deilig, sier Zahid til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Finne finner nettet

– En praktfull scoring

På Ullevaal var det gjestene som kunne juble først etter 13. minutters spill. Lillestrøm rullet opp et angrep på høyresiden. Ifeanyi Mathew spilte ballen ut til Aleksander Melgalvis som rundlurte Rasmus Lindkvist før han dro seg inn i sekstenmteren. Der kom den tidligere Lyn-junioren Fredrik Krogstad på et løp inne i boksen og skled ballen i mål fra seks meters hold. Et flott angrep tross svak forsvarsspill av Vålerenga.
– Det er Lillestrøms som ruller opp et angrep. De har flyttet opp mange folk. Så kommer først finten eller tunnelen før Krogstad pirker den inn fra seks meter. Et bra Lillestrøm-angrep og et svakt forsvarsspill av Vålerenga.
Elleve minutter senere var det vertenes tur. Vålerenga etablerte et press på gjestene. Ghayas Zahid og Christian Grindheim kombinerte fint på midtbanen, før sistnevnte spilte ballen ut til Lindkvist på venstresiden. Innlegget fant en umarkert Zahid foran mål bredsidet ballen i mål. Et nydelig Vålerenga-angrep.
Tre minutter senere var snuoperasjonen komplett. Igjen kom Lindkvist rundt på høyresiden. Denne gangen fant innlegget Moa, som raget høyest i luften inne foran mål. Spissen stanget ballen i nettet.
– Det er en praktfull scoring av Moa og et strålende innlegg. Se på bevegelsen. Trekker seg litt tilbake og skaffer seg plass før han header ballen i det hjørnet der innlegget kommer i fra. Helt sjansesløst for Origi, sa Eriksen.
Saken fortsetter under videoen:

Zahid tilbake i startoppstillingen – svarte med scoring

– Han er rapp

Vålerenga fortsatte å male på etter pause. Allerede etter fem minutter kom neste nettkjenning for hjemmelaget. Zahid stormet fremover i banen sammen med Moa og Finne. Ballen ble spilt ut til sistnevnte på kanten på sekstenmeteren. Finne dro seg inn før han plasserte ballen ved lengste stolpe.
– Han er rapp. Et touch inn og curler den inn i det borte hjørnet til Origi. En flott scoring av Finne, kommenterte Eriksen.
Det ble ingen flere scoringer på Ullevaal.
Slik startet lagene:
Vålerenga: Marcus Sandberg, Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Rasmus Lindkvist, Herman Stengel, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Bård Finne, Mohammed Abdellaoue.
Lillestrøm: Arnold Origi, Mats Haakenstad, Marius Amundsen, Simen Kind Mikalsen, Simen Rafn, Aleksander Melgalvis, Bonke Innocent, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad, Chigozie Udoji, Michal Skoda.

Fredrik Krogstad med kampens første i «hatoppgjøret»

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08