Se Strømsgodset–Molde på MAX og Eurosport Player fra 19.00 på mandag
Strømsgodset-spiss Marco Tagbajumi startet sesongen på strålende vis med to scoringer i serieåpningen. Deretter har målene i stor grad uteblitt, blant annet som følge av manglende spilletid. Faktisk har 28-åringen kun scoret ett mål etter åpningskampen. Men til tross for at han ikke har scoret på godt over to måneder, sitter det flere klubber ute i Europa og følger med på kraftspissen.
– Det er interesse fra klubber i Hellas, Polen og på Kypros, sier spillerens agent Nicolas Aristotelous til Eurosport.no.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Tagbajumi har kontrakt med Strømsgodset ut 2017, men for øyeblikket er det ikke klart hva som vil skje de neste månedene. Faktum er at Marcus Pedersen og Basel Jradi har blitt foretrukket på topp av Tor Ole Skullerud. Likevel har det på ingen måte vist seg å være en suksessoppskrift så langt. Drammensklubben ligger på en skuffende 13. plass og har kun vunnet en av de siste sju kampene i Eliteserien. Det har vært vondt å følge med fra benken for Tagbajumi.
– Jeg har lyst til å hjelpe laget så mye som mulig. Det er frustrerende å sitte og se på. Jeg har lyst til å vinne kamper og bidra. Det er frustrerende, det er en følelse som er vanskelig å forklare. Akkurat nå må jeg være sterk og komme meg gjennom det, sier Tagbajumi til Eurosport.no.
(saken fortsetter under)

Marco Tagbajumi med sitt første for Strømsgodset

Pratet med sjefen om fremtiden

Fredag hadde han et møte med trener Tor Ole Skullerud om sin egen situasjon.
– Jeg fortalte at jeg har seks måneder igjen av kontrakten og at det blir vanskelig å finne en klubb hvis jeg ikke spiller. Jeg fortalte om situasjonen, og han sa han forstod det. Det er ingenting mer jeg kan gjøre. Jeg får gjøre mitt på trening og håpe at jeg blir valgt, sier han.
Les også: Eliteserie-spiller på vei til svensk fotball
– Jo mer jeg sitter på benk, jo mindre ser folk meg. Da faller jeg i verdi. Det optimale ville vært et sted hvor jeg kommer til å spille. Nå er jeg Godset-spiller, så det er ikke mer jeg kan gjøre med det nå.
Eurosport.no vet at det har vært klubber som har vært på plass for å studere 28-åringen. Tagbajumi har fått med seg at det har vært interesse, men det gjør ikke at han på noen måte tar av.
– Det optimale er hvis jeg kan vise meg frem skikkelig. Bud fra andre land er ikke førsteprioritet akkurat nå. Jeg prioriterer å vise meg frem i Norge, og når kontrakten er ferdig får jeg evaluere situasjonen, sier han.

Åpner for andre norske klubber

Aller helst ønsker den sterke spissen å bli i Norge. Med en samboer og et barn som skal starte i 1. klasse i høst, mener han det ikke er ideelt å flytte ut av landet.
– Det er derfor jeg er mer tålmodig. Jeg har lyst til å fullføre ett år til i Norge. Det er det jeg har mest lyst til. Siden jeg ikke spiller, er jeg åpen for andre vurderinger.
– Vil det være aktuelt å spille for andre klubber i Norge?
– Det hadde vært veldig aktuelt med en annen mulighet i Norge hvis det ikke blir noe mer i Strømsgodset, sier han.
Jostein Flo har ikke besvart henvendelsene fra Eurosport.no.
Se Strømsgodset i aksjon mot Molde: Mandag 19.00 på MAX og Eurosport Player

Tagbajumi utligner for Godset

Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04