– Oi, oi, oi, det er meget bra av Kongshavn, sier Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre etter at 31 minutter var spilt i Sogndal.
Først satte Bendik Bye ballen i tverrliggeren. Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn kastet seg etter ballen, men ble liggende på bakken. Samtidig var Martin Ramsland rask på returen og stanget ballen i retning nettmaskene. Fra en liggende posisjon på bakken kastet Kongshavn seg opp og rakk akkurat å reddeballen unna med en hånd.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
– Det må være en av sesongens redninger, fortsetter Myhre.

Klarte ikke utnytte sjansene

Få minutter etter Sogndals dobbeltsjanse kontret Tromsø. Ballen endte hos Thomas Lehne Olsen som satte ballen komfortabelt nede i høyre hjørne og sendte gjestene i føringen.
Samtidig fortsatte Sogndal å stange, bokstavelig talt. Halvveis inn i andre omgang headet Kjetil Wæhler i tverrliggeren. Sjansene kom på rekke og rad, men hjemmelaget slet med å utnytte de godt nok. I tillegg ble to mål annullert for Sogndal.
– Hvis de ikke scorer i denne kampen her er det ikke snakk om utur, det er snakk om udyktighet, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen underveis i kampen.
I det 66. minutt gikk lufta helt ut av ballongen for Sogndal, da Mikael Ingebrigtsen klinket til på et klarert hjørnespark og satte inn Tromsøs andre mål for kvelden.
(Artikkelen fortsetter etter kampen!)

Effektive Tromsø vant mot Sogndal

– Høye skuldre

– Det virker som om det er en del som har litt høye skuldre utpå der. Men all honnør til Tromsø som klarer å spille sitt spill og har klart å gjøre det i det siste. Men det er seks poeng igjen å spille om og vi får bare gjøre opp regnestykket når alle kampene er spilt, sier Wæhler til Eurosport.no etter kampen.
Tromsø sikret dermed tre meget viktige poeng i nedrykksstriden og klatret dermed opp til 13.-plass på tabellen med 34 poeng. Sogndal tok dermed over kvalikplassen med sine 28 poeng. Det er nå to poeng ned til direkte nedrykk for Sogndal som har en kamp mer spilt enn Aalesund som ligger rett under streken.
– Det er fremdeles mye igjen. Nå får vi et lite pusterom med landslagspause, men vi må fortsatt ha fokus på å ta poeng, sier Tromsø-trener Simo Valakari etter kampen.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01