Rosenborg er favoritten som innfrir

Dommen:

Rosenborg er favoritten som innfrir. De har den sterkeste troppen, den beste økonomien, de beste spillerne. De har alle forutsetninger for å være en klar nummer en i norsk fotball. Heldigvis er ikke fotball slik at man kan dele ut poeng og trofeer før kamepene er spilt, men mye skal til for at Rosenborg ikke får det til i år igjen. Med Nicklas Bendtner inn kan de bli nærmest uslåelige om de får hjulene til å gå og finner rytmen tidlig. Selv om han ikke har scoret veldig mye mål de siste årene, er han en spiller som fort scorer 25 mål i Eliteserien, i hvert fall sett i lys av hva de to forrige spissene til Rosenborg har prestert. Han er en perfekt spisstype i deres 4-3-3-formasjon, og lagkameratene vil dra god nytte av hans fysiske tilstedeværelse i og rundt motstandernes boks.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Men Rosenborg vil ikke være fornøyd med bare seriegull. De vil ut i Europa, og der er nok sesongens store mål og kanskje en av de viktigste grunnene til at de hentet den danske superstjernen. De hadde gode nok spisser i Mushaga Bakenga og Matthias Vilhjalmsson til å vinne Eliteserien, så når de henter Bendtner er det en klar «statement». Danskens inntog kan også bety at de rullerer mer fra seriekamp til seriekamp, særlig hvis de skulle lykkes i å komme seg til europacup, og det kan koste poeng i tøffe perioder. Men logisk sett er det likevel utenkelig at de ikke vinner serien. Da må det nesten begynne å snø oppover. Det er lenge siden Rosenborg har vært like store favoritter i Eliteserien som det de er foran denne sesongen.

Ressurser og ambisjoner:

Rosenborg skal ta «The double» igjen. Det er vi overbeviste om at de ønsker. De har solgt ekstremt bra i vinter. 20 millioner for Christian Gytkjær er rett og slett en strålende handel. Når de henter Bendtner viser de jo at de har godt med penger å rutte med. Klubben har drevet veldig godt de siste årene, og har endelig funnet tilbake til sin identitet.

Styker:

De har, som vi har vært inne på, den beste stallen og flest kvalitetsspillere. Rosenborg har et kjempesterkt kollektiv, og foran fulle tribuner hjemme på Lerkendal skaper de et voldsomt trykk.

Svakheter:

Det er vanskelig å peke på åpenbare svakheter, men man kan stille noen spørsmål. For eksempel om Rosenborg greier å holde trykket gående gjennom hele sesongen. Når de vinner kamp etter kamp, klarer man likevel å motivere seg og stille like sultne og med samme intensitet hver kamp?

Nøkkelspiller:

Nicklas Bendtner er åpenbart en viktig spiller som skal score mange mål. Men Pål André Helland er vel så viktig. Det er han som skaper veldig mye offensivt for Rosenborg, og kan bryte ned motstander når det virkelig trengs. Publikum ramler ikke av stolene i samme grad når Mike Jensen kjører overstegsfinter og lager show, men når Helland gjør det så får han med seg hele stadion.
Eurosports tabelltips:
2. Odd
3. Molde:
4. Strømsgodset:
5. Vålerenga:
6. Brann:
7. Sarpsborg 08:
8. Haugesund:
9. Viking:
10. Tromsø:
11. Lillestrøm: 12. Sogndal:
13. Kristiansund:
14. Aalesund:
15. Stabæk:
16. Sandefjord:
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55