Brann - Stabæk 5-0:
Utgangspunktet var enkelt for hjemmelaget. Med seier ville Brann toppe tabellen i Eliteserien for første gang siden 2008 da bergenserne var regjerende mester.
Mandag ble ni års ventetid over for Brann-supporterne. Etter en forrykende og effektiv Brann-fotball vant rødtrøyene 5-0 etter scoringer fra Daniel Braaten, Amin Nouri, Bismar Acosta og et selvmål av El-Hadji Ba før Deyver Vega avsluttet målshowet rett før slutt. Bortelaget var ikke i nærheten av å være en trussel for rødtrøyene. Det betyr at Rosenborg mister tabelledelsen på grunn av dårligere målforskjell.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Jeg synes vi får en god inngang på kampen. Vi får egentlig avgjort kampen etter første omgang med 3-0. Veldig bra av guttene, sier målscorer Braaten til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene fra Branns festforestilling mot Stabæk

– Vi får bare nyte det mens vi kan

Brann-vingen hadde ikke trodd at de skulle toppe tabellen, men påpeker at det er lenge igjen. Selv om Brann-fansen synger om gull vil ikke veteranen snakke om gull ennå.
– Jeg hadde håpet på at vi hadde vært oppe i toppen og kjempet som vi gjør. Det er lenge igjen og vi får bare nyte det mens vi kan, forteller Braaten.
  • Se toppkampen: Sarpsborg 08 - Brann søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Brann-trener Lars Arne Nilsen vil heller ikke snakke om gull, men tar gjerne i mot presset med å ligge på toppen.
– Vi får se. Det er mange rutinerte spillere på laget slik at vi håpet de tar ansvar. Vi føler ikke noe press i forhold til det. Det er mer trøkk og kjør når vi ligger på toppen. Det ser du med Rosenborg. De får mye pes selv om de leder. Nå er vi på toppen så da skal vi ta det på oss, sier Nilsen til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Nouri banker inn 2-0

Branns største forvandling

Brann er det mestscorende laget i Eliteserien denne sesongen, mens det kun er Rosenborg som har sluppet inn færre mål enn rødtrøyne. Det står i sterk kontrast til fjoråret der Brann var det åttende mestscorende laget i ligaen, men slapp inn lite mål. Også da var det bare trønderne som var mer gjerrige enn bergenserne. Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen mener angrepsspillet er nøkkelen til årets suksess.
– Brann har et godt sammensatt lag. De har klart å utvikle angrepsspillet sitt fra i fjor da de også var gode til å forsvare seg, sa Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen.
Braaten mener det er småting som gjør laget mer potentet denne sesongen.
– Det er småting. Det er flyt i angrepsspillet og ting går vår vei. Det er små marginer. Det er mange som vil score og vise at de duger. Vi fikk litt påpakning på at vi var for dårlig foran. Vi har lyst til å vise at vi er gode, sier Braaten til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:

Acosta øker etter Sayouba-blemme

Snytt for straffe – fikk revansje

Brann har ikke fått et eneste straffespark så langt denne sesongen og etter elleve spilte minutter ble det heller ikke en mulighet fra ellevemetersmerket for rødtrøyene. Daniel Braaten forserte Jeppe Arctander Moe på høyresiden og stormet inn i feltet. Der kom Andreas Hanche-Olsen rett i kroppen på Branns ving som deiset rett i bakken. Dommer Svein Oddvar Moen blåse imidlertid ikke straffe. Eurosports fotballekspert Bengt Eriksen var ikke helt enig i den vurderingen.
– Han går rett i kroppen på ham. Her må jeg konkludere med at Brann ble snytt for et straffespark. Først er det Moe som gambler på å bryte inn for Braaten og så lykkes Braaten med å komme rundt ham. Da sliter Moe med å ta ham igjen. Det er rett og slett en obstruksjon, sa Eriksen.
I det 20. minutt fikk Braaten revansje. Hjemmelaget kontret og kom rundt på høyresiden ved Amin Nouri. Inne foran mål fant han Braaten som styrte ballen inn i nettet. Et flott angrep av Brann.
– Der får vi endelig en rask spillevending. Det går raskt fremover. Et strålende oppbygd Brann-angrep. En flott scoring av Daniel Braaten, sa Eriksen.
Saken fortsetter under videoen:

Vega banket inn kveldens femte

Maltrakterte sjanseløse gjester

Mer morro skulle det bli. Amin Nouri leverte en forrykende omgang og seks minutter før pause gjorde han jobben selv. Høyrebacken presset Tonny Brochmann inne i Stabæks sekstenmeter og vant ballen før han sendte den i nettmaskene. Plutselig stod det 2-0 og backens første scoring for klubben.
– Bedre sent enn aldri, sa Nouri til Eurosport i pausen.
Kun tre minutter senere ble det mer jubel for rødtrøyene. Fredrik Haugens frispark fra venstre av sekstenmeteren ble slått rett inn feltet. Der raget Acosta høyest og stanget ballen inn i mål etter svakt keeperspill av Sayouba Mandé, som ble hindret av egen spiller.
Hjemmelaget fortsatte å male på i andre omgang og i det 64. minuttet satte El-Hadji Ba inn ballen i eget nett. Det endte med 5-0 til Brann etter Vegas scoring like før slutt.
Slik startet lagene:
Brann: Piotr Leciejewski, Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen, Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen, Daniel Braaten, Jakob Orlov, Gilli Rólantsson.
Stabæk: Sayouba Mandé, Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Arctander Moe, Tortol Lumanza, El-Hadji Ba, Tonny Brochmann, Raymond Gyasi, Moussa Njie, Ohi Omoijuanfo.

Braaten sender Brann i føringen

Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21