Viking ligger mer eller mindre akterutseilt på bunnen av Eliteserie-tabellen.
Før søndagens serierunde har Ian Burchnalls menn har seks poeng opp til trygg plass og ligaens styggeste målforskjell med -12.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Lagets aller største utfordring har vært å holde stand i samfulle 90 minutter. Med sene baklengsmål mot Stabæk, Aalesund, Tromsø, Lillestrøm og senest FK Haugesund, er laget inne i en bekmørk trend.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
I tillegg er flere av Burchnalls betrodde innleide spillere, som enten har forsvunnet eller vil forsvinne i løpet av sommeren.
Det har fått næringslivet i Stavanger til å ta tak. Det er startet en kronerulling blant de rikeste i oljebyen for å redde Viking fra det som så langt har sett ut som et sikkert nedrykk.
Investorene er blitt enige om å samle sammen fem millioner kroner til spillerkjøp foran høstsesongen, men ifølge Dagens Næringsliv er det grunn for å tro at et langt større beløp vil bli skaffet til veie.
En av de som har bestemt seg for å bistå er investeringsselskapet The Property Group (TPG), som vil gå inn med minimum en halv million kroner.
– Vi går i første omgang inn med en halv million kroner. Det kan bli mer. Det viktigste for oss nå er å redde Viking fra nedrykk, sier daglig leder i TPG Kjetil Andersen til avisen.
I tillegg vil navn som Skanem-eier Ole Rugland og Westco med far og sønn Trygve og Trond Jacobsen spytte inn kroner for å redde laget i Jåttåvågen.
– Vi er med. Men foreløpig er det ikke bestemt hvor mye vi skyter inn i dette. Nå forsøker vi å få flest mulig med på dette opplegget, sier Trond Jacobsen.

Bekrefter forhandlinger med Allsvenskan-spiller

At det er midler på vei inn til Burchnall og co. er noe Viking-treneren setter stor pris på.
– Det kan potensielt være veldig viktig for oss. Vi har allerede mistet tre spillere, vi kan miste flere og vi har en liten stall. Vi vet vi må ha inn spillere og det koster penger, særlig spillere som har den kvaliteten vi trenger. Vi trenger nok de pengene for å forsterke oss slik vi ønsker, så dette er noe vi er veldig glad for, sier Burchnall til Eurosport.
En av de første spillerne som, ifølge rapporter allerede er på vei inn, er Hammarby-spiller Fredrik Torsteinbö. Før søndagens oppgjør mot Molde bekrefter Burchnall at rogalendingen er en spiller de jobber med å hente «hjem».
– Han er fra området og har uttrykt et ønske om å flytte tilbake hit. Han er en spiller som passer godt for oss, så vi tror han kan bli en bra tilvekst. Men vi er ikke helt enige ennå, vi har fortsatt litt arbeid som må gjøres, sier Burchnall.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10