• Se Sogndal - Rosenborg lørdag klokken 15.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Fire norske lag lå i potten da de neste kvalifiseringrundene skulle trekkes i Champions League og Europa League.
Om Rosenborg hamler opp med Dundalk møter de vinneren av Celtic og irske Linfield. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, tror Rosenborg har en god mulighet til å gå videre selv om skottene er favoritter.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Jeg tror selvfølgelig at de møter Celtic. Det blir en tøff kamp, men det er ikke umulig. Celtic er ikke i sesong og det er en fordel for RBK. De spiller også hjemme til slutt. Det kan bli avgjørende. Rosenborg er langt i fra sjanseløse selv om Celtic hadde en god sesong i fjor. Det er ikke så mange år siden Molde slo Celtic, forteller Rekdal til Eurosport.no.

– Kjempespennende å måle seg mot Everton

Under Brendan Rodgers har laget sett solide ut. I fjor tapte de ikke en eneste kamp i den skotske ligaen, mens de endte sist i Champions League-gruppen der de møtte lag som Barcelona, Manchester City og Borussia Mönchengladbach. Likevel ser Rekdal muligheter.
– Rosenborg må spille sitt eget spill og få maksimert det så godt som mulig. De må få et godt resultat fra heksegryta i Glasgow. Får de med seg maks et ettmålstap er det muligheter hjemme, sier Rekdal.
Om Brann skulle ta seg videre mot Ružomberok venter Premier League-laget Everton. Rekdal tror Brann får det for tøft, om de går videre, mot en motstander de i utgangspunktet ikke skal ha en sjanse mot, men ser også det positive i trekningen.
– Kjempespennende trekning å kunne få muligheten med å måle seg mot Everton. Det hadde vært verre å møte et like godt lag fra Øst-Europa som ikke er like attraktive. Du får en attraktiv motstander. Det blir nok et fullsatt Brann Stadion og en kjempeerfaring for spillerne. Dette blir en happening for Brann som kan være med å løfte interesse. Det er en god trekning økonomisk, men litt drøyt rent sportslig, sier Rekdal.
Likevel vil han ikke avvskrive Branns sjanser helt og tror det faktum at Everton er i sesongoppkjøring er en fordel. Men rødtrøyene må spille et bedre kontringsspill mot Everton enn det de gjorde borte mot Ružomberok. Bergenserne starter med bortekamp i Liverpool.
– For Brann blir det litt det samme som for Rosenborg. De må ikke få med seg noe mer enn et ettmålstap fra Goodison. Det må være utgangspunktet. Brann er normalt sett defensive og gjerrige. De må komme fra Goodison med et resultat som gjør at returoppgjøret lever, sier Rekdal.
  • Se Brann - Sarpsborg 08 søndag klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.

– Den er 50/50

Om Odd skulle ta seg videre mot Vaduz venter kroatiske Dinamo Zagreb. I likhet med Brann vant Odd 1-0 på bortebane. Rekdal tror Dag-Eilev Fagermos spillere fikk den beste trekningen. Både på grunn av motstander, men også erfaringen de har skaffet seg i Europa de siste årene.
– Den er 50/50. Det er mange nasjoner på Balkan der nivået har sunket på grunn av økonomi og det at spillerne blir plukket av storklubbene veldig tidlig. De møtte Molde for noen år siden der det endte 1-1 borte og 3-3 i Molde. Jeg tror de har en god sjanse. Det er klart at hjemmekampen på kunstgress kan bli ekstremt avgjørende, sier Rekdal.
– Fysisk robuste lag har utfordringer med kunstgress, mens lag som har teknikkere kan ha en fordel. Jeg husker Valencia skulle møte Stabæk på kunstgress og rundspilte de, mens FC København hadde store problemer der, sier Rekdal.
Rekdal levner Haugesund få muligheter til å møte vinneren av Valletta (Malta) og FC Utrecht (Nederland) etter 3-2 seieren mot Lech Poznan. Det så lenge lovende ut, men Eurosports fotballekspert tror det blir for tøft i Polen.
– Jeg tror de ryker i returkampen mot Lech Poznan. Hadde de klart å holde seg på 3-1 tror jeg de hadde hatt en mulighet. Jeg kan ikke se at de skal unngå å tape borte. Jeg håper at de klarer det, men jeg blir overrasket om de går videre. Samtidig satte de nok en liten støkk i Lech Poznan, sier Rekdal.
  • Se Haugesund - Aalesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 3.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53