Tirsdag bekreftet Vålerenga at de kjøpt målvakt Adam Larsen Kwarasey (29) fra Brøndby. Etter det Eurosport.no kjenner til skal overgangssummen ligge på rundt 1,5 millioner kroner. I tillegg kommer lønn og bonuser i en kontrakt som strekker seg ut 2020.
Keeperen er spilleklar når overgangsvinduet åpner 21. juli. Tidligere landslagskeeper, og nåværende Eurosport-ekspert, Thomas Myhre lar seg begeistre av signeringen.
– Dette er en klar styrking av Vålerenga. Jeg synes han var god i Rosenborg og har prestert godt tidligere både i Norge og internasjonalt. Fortiden sammen med Ronny er heller ikke en ulempe. Det er rett og slett en god signering om han kommer opp på samme nivå han har vært tidligere, sier Myhre til Eurosport.no.
Eliteserien
Ronny Deila henter keeperprofil: – Jeg skal ta gull med Vålerenga!
06/06/2017 PÅ 10:07

Gjenforening

Nåværende VIF-trener Ronny Deila hadde nemlig Adam Larsen Kwarasey i stallen også da han var Strømsgodset-trener. Da ble det som kjent seriegull i 2013. De spilte også sammen i Godset før den tid.
(saken fortsetter under bildet)

Deila og Kwarasey

Foto: Scanpix

Sisteskansen har hatt en omflakkende karriere etter han gikk til Portland Timbers i MLS i 2015. Det har blitt korte opphold i både Rosenborg og Brøndby til tross for lange kontrakter med begge klubbene. Det avdramatiseres av Myhre.
– Jeg kjenner godt til dette fra egen karriere. Han ønsker å spille forsvar, og det har jeg veldig respekt for. Det har hele tiden vært omstendigheter rundt som har gjort at han ikke har fått spille og det har vært en vanskelig konkurransesituasjon i både RBK og Brøndby. De lange konktraktene viser jo at klubbene som har hentet ham synes han har høye kvaliteter, forteller Myhre.
Vålerenga har allerede tre keepere i A-stallen i svenske Marcus Sandberg (26), Aslak Falch (25) og unge Kristoffer Klaesson (16). Myhre er sikker på hvem det skal satses på.
– Det er jo et soleklart signal fra Ronny når han henter Kwarasey, han kommer ikke for å sitte på benken. Jeg tror en Kwarasey i bra slag er en soleklar førstekeeper, avslutter Myhre.
(saken fortsetter under videoen)

Vålerenga lekte seg med Tromsø i 18 minutter - se høydepunktene fra kampen

Hvem skal ut?

Tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ønsker Kwarasey velkommen til Elitserien.
– Likevel, det er kanskje ikke på keeperplass det har skorta mest. Vålerenga scorer for lite, det har blitt enten ett eller null mål i åtte av elleve kamper - selv om det løsnet litt mot Tromsø sist, sier Rekdal.
Og han fortsetter:
– Nå kan vi jo spekulere i hvem som forsvinner. Vålerenga har fire keepere i A-stallen, det trenger de ikke. Det idelle er to keepere og én unggutt som skal utvikles, nå er det én for mye der, avslutter Rekdal.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09