Den offensive midtbanespilleren var en av hovedgrunnene til at Tromsø snudde fra en meget svak vårsesong til en nær rekordgod høst.
Samtidig som de sportslige prestasjonene hans har hevet øyenbrynene rundt om hos konkurrerende klubber, er kontrakten hans i ferd med å gå ut. Det betyr at han i øyeblikket er i posisjon til å forhandle med hvem han vil, og akkurat nå er det mange som vil nettopp det.
Tromsø er naturligvis svært interesserte i at trønderen skriver en ny kontrakt.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
– 50/50, sier Åsen selv til at det blir en forlenging til Nordlys.
Fra før er det kjent at Brann også er hissige på å knytte til seg 26-åringen. Bergenserne skal fortatt være et alternativ som Åsen vurderer. Men de får hard konkurranse om spilleren.
Etter det Eurosport.no får opplyst fra flere hold har også Rosenborg latt seg begeistre over venstrefoten.
RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og Åsen selv skal for noen uker siden ha møttes for å snakke om spillerens fremtid. Åsen er forøvrig representert av Kevin Ingebrigtsen - Kåre Ingebrigtsens bror.
Gjermund Åsen har vært i Dublin med lagkameratene fra Tromsø i helga. I en SMS til Eurosport skriver han at han «ikke har så mye å si om fremtida akkurat nå».
Akkurat hvor konkret samtalene mellom RBK og spiller er i øyeblikket er ikke kjent, men at Rosenborg i det hele tatt skulle bli en mulighet trodde nok ikke Åsen selv engang i sommer. Da sa han dette til iTromsø om en mulig retur til klubben han spilte 22 kamper for i 2010 og 2011:
– Drømmer har jeg lagt fra meg for lenge siden. Man må være realistisk. Jeg synes midtbanen til Rosenborg går meg en høy gang. Jeg er ikke god nok, jeg er ikke i nærheten, sa han i mai.

– En kabal som skal gå opp

Siden den gangen har det vært spekulert i at spilleren selv aller helst vil til utlandet. Nordlys skrev før helga at klubber fra Danmark, Sverige, Belgia og Nederland har vist interesse, i tillegg til flere norske klubber. Blant de skal også Vålerenga være, uten at de virker å være en sannsynlig løsning i øyeblikket. iTromsø har også meldt at polske Zaglebie Lubin har sett Åsen i år, men det skal også være satt strek over.
Men nå kan det altså ende med at Åsen i stedet flytter hjem til Trondheim og et nytt opphold i Rosenborg.
– Jeg har en kjæreste i Trondheim, og jeg vil være der hun er, og hun vil være der jeg er. Det er en liten kabal som må gå opp, sa Åsen fredag til Nordlys.
Det er heller ikke første gang Åsen er aktuell for en retur til Rosenborg. Da han spilte for Ranheim i 2014 takket han nei til Rosenborg for å spille for Tromsø.
Hvem som ender opp med underskriften til Åsen gjenstår å se, men spilleren selv skulle mandag i møte med Tromsø for å diskutere framtida si. Han tygger nå på et konkret kontraktstilbud fra «Gutan».
– Nå skal jeg ha en tankeprosess på hva neste steg er. Det kan like godt hende at det blir Ranheim som at det blir Tromsø, sa Åsen til Nordlys.
Verken Gjermund Åsen eller Svein-Morten Johansen, sportssjefi Tromsø, har svart Eurosport.nos henvendelser mandag. Rosenborg har som policy ikke å kommentere spillerlogistikk.
Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22