• Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Påtalenemda i NFF har opprettet sak mot Rosenborg etter bortekampen mot Vålerenga på Intility i midten av september. NFF varslet at de ville be trønderne om en redegjørelse etter at supportere fyrte opp bluss i bortesvingen underveis i kampen.
Det betyr at Rosenborg risikerer straff. Saken er sendt saken videre til doms- og sanksjonsutvalget i NFF som skal behandle saken.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Påtalenemda har vurdert og ment at det er grunnlag for en sak sak mot Rosenborg for supporternes bruk av pyroteknikk, samt at to supportere tok seg inn på banen. Så blir det opp til doms- og sanksjonsutvalget å fatte en beslutning, sier Yngve Haavik til Eurosport.no.
Den vanlige sanksjonen i slike saker er å gi klubbene en bot. Det fikk for eksempel Vålerenga og Lillestrøm tidligere denne sesongen. LSK måtte betale 100.000 kroner, mens VIF måtte betale 50.000 i bot for ulovlig bruk av pyroteknikk i derbyet. Etter cupfinalen forrige sesong fikk dessuten Lillestrøm en bot på 100.000 kroner for bruk av pyroteknikk.
Daglig leder Tove Moe Dyrhaug uttalte etter kampen mot Vålerenga at det er synd at supporterne ødelegger et flott arrangement med en god ramme rundt. Hun mener bruken av pyro er uakseptabel.
– Vi hadde fått klar beskjed om at det ikke var lov. Da er det totalt uakseptabelt at noen likevel velger å gjøre det. Det er beklagelig, for slik skal det ikke være, sier Moe Dyrhaug til Eurosport.no.
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Se høydepunktene fra kampen. Saken fortsetter under videoen:

Målshow og dramatikk i toppkampen

Vålerengas sikkerhetssjef Ronnie Bergheim reagerte kraftig i etterkant, og hevdet også at ballhentere og fotografer som stod rundt bortetribunen ble spyttet etter.
– Det vi ser er at de begynner å maskere seg for å forberede til blussing. Når det blir såpass mye pyro og de står så tett som de gjør er det en sikkerhetsrisiko. Heldigvis ble ingen skadet, sa VIFs sikkerhetssjef Ronnie Bergheim til Eurosport.no.
Kjernens talsmann Espen Viken understreket at de tok avstand fra episoden.
– Det kan jeg skjønne veldig godt etter det som var av pyroteknikk underveis. Det beklager vi og sånn vil ikke Kjernen ha det. Det er ugreit når man ikke kan være trygg på fotballkamp. Det går ikke an å bruke pyroteknikk på tribunen og slenge det fra seg på banen.
– Vi er nok mye mer positive enn NFF til bruk av pyro, for det kan være vakkert på kamp. Men det må skje innenfor en akseptabel ramme. Man kan selvsagt ikke slenge det inn på kunstgresset eller banen der det kan være folk. Ulovlig pyro ønsker vi oss ikke, men vi har noen feilskjær av og til, sier han.​
  • Gullduellen: Se Brann - Rosenborg søndag klokken 19.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04