Etter at alle målene var scoret ble det fyrt opp pyro fra tribunedelen der Rosenborg-supporterne befant seg i bortekampen mot Vålerenga.
Nå bekrefter kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, at de kommer til å be om en redegjørelse fra klubben etter hendelsen.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– NFF vil be Rosenborg om en redegjørelse. I etterkant av det vil påtalenemnda i NFF ta stilling til om det skal opprettes en sak, sier Haavik til Eurosport.no mandag.
Det betyr at man vil innhente informasjon slik at påtalenemnda kan granske hendelsen før de beslutter om det skal åpnes en sak eller ei.
Dermed kan bruken av pyroteknikk på tribunen søndag komme til å koste Rosenborg.
Rosenborgs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, synes det er synd at en del av supporterne ødelegger for det hun mener var et flott arrangement med en god ramme. Hun forteller at bruken av pyro er helt uakseptabel.
– Vi hadde fått klar beskjed om at det ikke var lov. Da er det totalt uakseptabelt at noen likevel velger å gjøre det. Det er beklagelig, for slik skal det ikke være, sier Moe Dyrhaug til Eurosport.no.
Den vanlige sanksjonen i slike saker er å gi klubbene en bot. Etter Vålerenga - Lillestrøm 26. mai ble begge klubber dømt til å betale. LSK måtte betale 100.000 kroner, mens VIF måtte betale 50.000 i bot for ulovlig bruk av pyroteknikk i derbyet.
Etter cupfinalen forrige sesong fikk dessuten Lillestrøm en bot på 100.000 kroner for bruk av pyroteknikk.
Eurosport.no har vært i kontakt med Espen Viken, som er talsmann i Rosenborgs supportergruppe Kjernen. Han ville vite mer om situasjonen før han uttalte seg til media.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53