Oppgjøret mellom Vålerenga og Rosenborg utviklet seg til å bli en av sesongens store thrillere. Trønderne kunne til slutt ta med seg tre poeng etter at Isaam Jebali slo til på overtid.
Likevel er det ikke bare positive ting å ta med seg fra kampen og tilbake til Trondheim.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Underveis i oppgjøret, etter samtlige RBK-scoringer, ble det fyrt opp pyro fra bortetribunen. Vålerengas sikkerhetssjef Ronnie Bergheim var til stede på kampen og likte ikke det han så.
– Det vi ser er at de begynner å maskere seg for å forberede til blussing. Når det blir såpass mye pyro og de står så tett som de gjør er det en sikkerhetsrisiko. Heldigvis ble ingen skadet, sier han.
(Saken fortsetter under):

Hevder supportere spyttet

Bergheim sier de har god oversikt på arenaen og reagerte raskt. VIFs sikkerhetssjef forteller også at ballhentere og fotografer skal ha blitt spyttet etter.
– Vi fikk melding ganske fort. Ballhenterne og fotografene ble spyttet etter. Vekterne fikk pyroteknikk kastet etter seg. Ballhenterne foran bortesupporterne ble fjernet og erstattet med vektere, sier Bergheim.
Bergheim synes synd på ballhenterne. Han er ikke sikker på hvor gamle de var, men sier de normalt sett er 14-15-åringer.
– Det er ikke hyggelig i det hele tatt. De blir skremt. Det er ugreit og trist. Aggressiviteten og at de går mot personal og funksjonærer på indre bane er ugreit.

– Uakseptabelt og beklagelig

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, hadde ikke hørt om den angivelige spyttingen før Eurosport.no tar kontakt. Hun forteller at klubben tar beskyldningene på alvor.
– Jeg vil bare si på det sterkeste at hvis dette stemmer så er det veldig beklagelig og helt uakseptabelt. Slik oppførsel ønsker vi selvsagt ikke, sier hun, som synes det er synd at noen få som ødelegger for resten av tilskuerne.
– Det var 3000 fantastisk RBK-supportere der, et flott arrangement og to gode fotballag. Det er viktig at vi får snakket med de som gjør disse uønskede tingene, og at det får konsekvenser for dem.
Det er sikkerhetssjefen enig i. Bergheim sier han ikke ofte har opplevd maken til det som skjedde.
– Det er veldig sjeldent. Vi ser ultrasmiljøene som er for pyroteknikk generelt ønsker stemning på tribunen og bluss for å feire. Når det blir aggressivt, er det nok enkeltindivider. Det oppleves ikke som organisert, understreker han.

Kjernen: – Håper det er en misforståelse

Talsmann for Kjernen (Rosenborgs supportere, red.anm.) sier til Eurosport.no at han håper det hele er en misforståelse.
– Det håper jeg virkelig er en misforståelse. Våre folk så ingenting av det der og opplevde heller ikke noe slikt. Man kan likevel aldri si aldri, for det vil alltid være noen som er beruset og barnslige og gjør idiotiske ting på tribunen, sier han.
Viken forstår at det hele kan ha virket skremmende, og understreker at det ikke er noe Kjernen ønsker. Han mener det var riktig å bytte ut ballhentere med sikkerhetsvakter.
– Det kan jeg skjønne veldig godt etter det som var av pyroteknikk underveis. Det beklager vi og sånn vil ikke Kjernen ha det. Det er ugreit når man ikke kan være trygg på fotballkamp. Det går ikke an å bruke pyroteknikk på tribunen og slenge det fra seg på banen.
– Vi er nok mye mer positive enn NFF til bruk av pyro, for det kan være vakkert på kamp. Men det må skje innenfor en akseptabel ramme. Man kan selvsagt ikke slenge det inn på kunstgresset eller banen der det kan være folk. Ulovlig pyro ønsker vi oss ikke, men vi har noen feilskjær av og til, sier han.​
(Se deler av pyro-episodene i høydepunktene. Saken fortsetter under videoen):

Målshow og dramatikk i toppkampen

Avventer NFF

NFF bekreftet mandag at de vil granske Rosenborg-supporternes bruk av pyro.
– NFF vil be Rosenborg om en redegjørelse. I etterkant av det vil påtalenemda i NFF ta stilling til om det skal opprettes en sak, sier kommunikasjonsansvarlig Yngve Haavik til Eurosport.no mandag.
Moe Dyrhaug forteller at klubben har rutiner for å følge opp slike hendelser.
– De som eventuelt gjorde dette må vi følge opp. Vi kommer til å sjekke om det finnes bilder fra videoovervåkning, sier den daglige lederen.
VIF-Bergheim sier de vil se an situasjonen.
– Vi må avvente hva NFF og påtalenemda kommer frem til først, og se om det kommer noe mot oss eller om det kun er rettet mot RBK. Utover det gjør vi ikke noe. Vi bistår RBK med informasjon, sier Bergheim.
– Alt lå til rette for en flott kamp. En kveldskamp med flomlys og et viktig oppgjør for begge lag. Det er synd at enkeltpersoner setter seg selv foran og ødelegger det. Jeg snakker da ikke om pyro generelt, men de som kaster og spytter, avslutter han.
Heller ikke Viken vil ta stilling til en eventuell NFF-reaksjon på nåværende tidspunkt. Han understreker at han stort sett sitter igjen med et godt inntrykk etter søndagens kamp.
– Jeg vet at dette er en av kampene med best stemning på uminnelig lang tid. Man skal ta tak i det som ikke er bra, men i all hovedsak var atmosfæren på kampen veldig god ifølge alle jeg har pratet med. I hvert fall for fotballsupportere som er vant med å være på fotballkamp så var nok stemningen enorm.
Rosenborgs neste kamp er hjemme mot Sarpsborg 08 søndag 20.00. Kampen vises på Eurosport Player og Eurosport Norge. VIF spiller lørdag 18.00 borte mot Odd. Oppgjøret vises på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09