I ettermiddag blåses et av de mest klassiske Eliteserie-oppgjørene i gang når Vålerenga tar imot Lillestrøm på Ullevaal Stadion.
Sikre deg tilgang: Se kampen fra 17.00 på Eurosport Norge og Eurosport Player
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal vet godt hva det innebærer. I flere sesonger har han som kjent ledet Oslo-klubben fra sidelinjen i møte med Åråsen-klubben. De klassiske oppgjørene har blant annet inneholdt et «ballespark» verken Daniel Fredheim Holm eller Frode Kippe vil glemme med det første (se video nederst i saken), og det vil overraske de færreste om det igjen blir høy temperatur i hovedstaden lørdag kveld. Rekdal tror likevel denne kampen betyr aller mest for bortesupporterne.
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57
– Jeg tror det er mest Lillestrøm som hauser det opp til å bli årets kamp og alt det der. Jeg tror ikke Vålerenga er like stresset. Det betyr mer for Romerike. Det virker for meg som at det er mer rivalisering fra Lillestrøm mot Vålerenga enn den andre veien, mener Rekdal.
– Hvorfor tror du det?
– Vålerenga har flere rivaler og er vant til å spille sånne kamper. Når Vålerenga drar til Tromsø, så er det kampen Tromsø gleder seg mest til. Det er litt det samme i Bergen, Sogndal og Molde. Vålerenga er hovedstadsklubben. Da blir det årets kamp for mange. Sånn er det også for LSK. Jeg tror Vålerenga er vant til å spille kamper der motstanderen har giret seg opp ekstra, sier Rekdal.
Les også: Vålerenga-spiller på vei til svensk fotball

– Du ønsker ikke å se naboen klatre

Lillestrøm har vunnet de siste tre kampene i Eliteserien og har ikke tapt siden 16. mai-kampen mot Sarpsborg 08. Like bra har det ikke gått for Vålerenga som kun har vunnet en av de fire siste kampene. Rekdal er likevel sikker på at slike faktorer ikke får en enorm betydning i en kamp som denne.
– Tabellen har ingen betydning, det har heller ikke form. Det har vist seg i så mange kamper. En jevn kamp kan gå alle veier, det viser statistikken. Hvis en skal tippe, så ville jeg ha helgardert, selv om Vålerenga på Ullevaal vil være knepne favoritter. Det har ofte vært sånn at en kamp har endt uavgjort, så har det motsatte oppgjøret endt med seier til et av lagene, sier Rekdal som melder uavgjort hvis han må tippe.
Det er neppe noe dumt tips hvis man ser på statistikken som viser at ingen av lagene kan kalle seg storebror når det kommer til innbyrdes oppgjør. Historikken mellom lagene etter at LSK rykket opp viser 24 seiere til hvert lag og 24 uavgjortresultater. En LSK-seier vil gjøre at Arne Erlandsens gutter passerer Ronny Deila og co. på tabellen.
Les også: Se all statistikk om oppgjøret her
– Lillestrøm har tre seiere på rad. De har åtte poeng opp til Rosenborg. Seier til et av lagene i dag, vil gjøre at man klatrer voldsomt. Det vil hekte de skikkelig på øvre halvdel. Det er ikke noe du ønsker å se at naboen gjør, sier Rekdal.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52