Populære sporter
All sport
Vis alt

– Vålerenga er i ferd med å miste fotfestet allerede

Jonas Moen Rye

Oppdatert 18/04/2017 klokken 10:07 GMT+2

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal får regelrett vondt av å se sin tidligere klubb i sesonginnledningen i Eliteserien.

Rekdal

Foto: Scanpix

Vålerenga har fått en svært tung start på Eliteserie-sesongen. Tre tap og ti baklengsmål på fire kamper vitner lite om et lag som på forhånd var tippet å kunne kjempe om medaljer.
– Det gjør vondt å se. Det skjærer gjennom ryggmargen, og det verste er at det ikke er overraskende, sier Rekdal om sin tidligere klubb.
Mandag ble det et knusende 0-4-nederlag for Molde på Aker stadion i en kamp Moldes angrepsspillere nærmest fikk gjøre som de ville.
– Det brenner under beina på dem. Jeg skal ikke si tallet, men de har investert ganske kraftig i et nytt støtteapparat og i spillerstallen, og økt budsjettet med ganske mye i forhold til de foregående årene. Da er det klart at du forventer at det skal gå oppover. Det kan det selvfølgelig fortsatt gjøre, men man er i ferd med å miste fotfestet litt allerede, sier Rekdal.
(saken fortsetter under videovinduet)
picture

Molde setter sitt fjerde mot VIF

Vålerenga har også tatt grep utenom det sportslige. I august flytter klubben inn i splitter ny storstue på Valle, hvor det etter planen blir fem hjemmekamper i løpet av høstsesongen 2017.
– Ny stadion er på vei, men å komme dit med tynne resultater og uten den oppturen du trenger..., sier Rekdal, som ikke trenger å si mer for å røpe at han er bekymret for klubben han har vært trener for i til sammen ti sesonger.
– Nå er det fremdeles tidlig i sesongen. Høsten i fjor var bra. Vi hadde syv seirer, seks uavgjorte og to tap, ett av dem borte mot Rosenborg, hvor omtrent alle tapte i fjor. Men nå har man startet sesongen med tre tap på de første fire, og får en knalltøff kamp mot Sogndal til helgen. Den er de nødt til å vinne for ikke å bli mer akterutseilt enn man allerede er, forklarer Rekdal.
Ronny Deila har vært klar på at sesongens VIF-mål er å havne blant topp seks, og at en eventuell medaljekamp vil være en bonus, noe han også gjentok etter braktapet i «Rosenes by».
– Man må se hvor Vålerenga har vært de siste årene. Vi har ikke vært blant de seks beste, og fortsatt er målsettingen å komme på øvre halvdel, noe som er fullt mulig med denne gjengen her. Vi kan ikke dømme etter fire kamper, poengterte Deila.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame