Pål André Helland er trolig ute i en til to uker etter skaden han pådro seg mot Brann søndag. Det bekrefter spilleren selv til Eurosport.no.
Det var rett før pause at vingen hinket av banen etter å ha slitt en liten periode med en skade i den venstre foten. Mandag ble det tatt en MR-undersøkelse av foten til vingen.
Se Helland utnytte Leciejewskis enorme tabbe. Saken fortsetter under videoen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Se Eliteserien i Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang.

– Det blir grusomt kjedelig

Resultatet er ikke klart ennå, men trolig må RBK-vingen belage seg på en liten pause. Helland blir overrasket hvis han er ute av spill i mer enn to uker.
– Nå har jeg ikke fått resultatene av ekspertene ennå, men det kjennes ut som en liten strekk, sier RBK-spilleren til Eurosport.no.
Det betyr at det ikke skal dreie seg om det samme problemet som spolerte store deler av fjorårssesongen. Skader har forfulgt Helland de siste årene. I 2016 slet vingen med lysken, mens i 2015 var det hamstringen som var problemet.
– Hele fjoråret var et reint helvete, men da var det litt mer alvorlige ting, forteller 27-åringen.
Les også: Usikkert når Hansen er tilbake på banen: – Fortsatt litt i det blå
Helland gleder seg ikke til de neste ukene. Frem til han blir friskmeldt må han trene i treningsstudioet eller lett jogging ute på treningsfeltet.
– Det blir grusomt kjedelig. Det blir å være på gymmen. Jeg kan trene rundt muskelen. Det blir kjedelig, men jeg skal klare det, sier Helland.

– Den kampen har jeg jævlig lyst til å spille

27-åringen ser likevel lyst på situasjonen nå kontra foregående år.
– Jeg har kommet mye bedre i gang i år. Vanligvis har jeg hinket ut allerede i sesongstarten eller ikke vært klar til da, forteller vingen.
Nå ser han frem til 16. mai-kampen når Tromsø kommer på besøk. Å komme tilbake til den kampen er det han nå jobber for.
– Det er målet mitt. Den kampen har jeg jævlig lyst til å spille. Jeg vet ikke svaret på undersøkelsene ennå, så vi får se. Men den folkefesten har jeg lyst til å få med meg, avslutter RBK-spilleren.
Se de neste rundene her: Rosenborg møter Stabæk i neste kamp
Rosenborg skal spille fem kamper på 16 dager i mai. Dermed er det et svært ugunstig tidspunkt å ha supervingen ute av spill.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38