– Vi er så nærme en medalje og en plass i europacupen. Det er ett mål det er snakk om. Akkurat nå er det tungt, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.no.
Det har vært en tung høst for rødtrøyene fra Bergen. Forrige sesong overrasket Brann stort etter opprykket fra OBOS-ligaen og tok sølv i Eliteserien.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 PÅ 18:02
I vår og i sommer så det lenge lyst ut før Nilsen og co. som fosset videre i Eliteserien og var i ferd med å levere en ny praktsesong. I den nest siste kampen før sommerpausen klatret Brann helt til topps på tabellen etter 5-0 mot Stabæk.

Er fornøyd med å kjempe om medalje og Europa hver år

Men utover på høsten faller formen i takt med skadene som oppstår. Spesielt Daniel Braaten mistet store deler av høstsesongen. Antall skader er også en del av forklaringen til Lars Arne Nilsen på hvorfor årets sesong ender med en 5. plass i Eliteserien. Selv seier eller tap mot Tromsø kan ikke påvirke Branns tabellposisjon.
– Jeg skal ikke komme med noen bortforklaringer på det, men vi føler at vi har hatt litt stang ut. Vi har sluppet inn mye mål på slutten og har ikke vært gode nok der. Så har vi hatt en utfordring siden vi har fått mange skader. Det har vært litt flere problemer (med skader journ. merk.) enn det vi vanligvis har. Da har vi ikke vært gode nok til å håndtere det. Vi ligger på 5. plass. Det er vel det vi har fortjent, sier Nilsen til Eurosport.no.
– Hvordan tenker du at dere skal ta det neste steget nå?
– Nå fikk vi sølv i fjor og en 5. plass i år. Vi får fortsette å jobbe på. Vi er på vei, men det kan ta litt tid før vi er helt oppi der. Kjemper vi om medalje og europacup-spill hvert år får vi være fornøyd med det.

Kapteinen misfornøyd med at laget roter vekk poeng

Kaptein Vito Wormgoor mener 5. plass ville vært akseptabelt før sesongen, men er skuffet over plassen de nå havner på slik sesongen utviklet seg. Han er klar på hvor det har gått galt for Brann på banen.
​– Hadde vi visst da vi startet sesongen at vi ville endt opp som nummer fem ville det kanskje vært bra, men slik sesongen utviklet seg er jeg skuffet. Vi hadde også litt uflaks. I seks av kampene ga vi vekk med mål i sluttsekundene. Jeg synes det er skuffende. Vi må lære av slike situasjoner. Vi ønsker å utvikle oss som lag, men også som klubb. Da tror jeg vi må vokse på slike situasjoner og bli bedre neste år, sier kapteinen til Eurosport.no.
Nå håper han laget tar tak i det faktum av at de taper poeng i sluttsekundene inn mot neste sesong og bygger videre på den sterke første halvdelen av sesongen.
– Før sesongen sa var det topp fem som var i tankene våre. Så var vi nummer èn i sommer i en uke. Fansen forventet gode kamper og vi spilte godt, men vi har for mange øyeblikk der vi har uflaks. Vi har gitt vekk tolv poeng i sluttsekundene. Vi har ikke hellet med oss i de situasjonene. Der er som at ballen alltid ender opp i beina på spissen, sier nederlenderen.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 PÅ 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01