Jørgen Skjelvik er en ettertraktet mann. Rosenborgs landslagsstopper sitter på utgående kontrakt på Lerkendal, og har ennå ikke bestemt seg for hvor fremtiden ligger.
26-åringen måtte i sommer se trønderne takke nei til et spennene utenlandstilbud fra APOEL, som senere kvalifiserte seg for Champions League, og hvor landsmann Ghayas Zahid har nytt gode dager siden august.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Samtalene om Skjelviks fremtid har trukket ut, såpass lenge at den tidligere Stabæk-spilleren ikke fikk være med i kamptroppen til søndagens oppgjør mot sin tidligere klubb.
– Snakk med agentene hans, var Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsens svar da, uten at agentene Morten Wivestad og Mike Kjølø har ønsket å utdype situasjonen noe mer.
Fire dager senere var Skjelvik tilbake i elleveren i 1–1-kampen mot Zenit. Overfor Eurosport.no er Rosenborg-spilleren klar på at den siste ukens skriverier i mediene ikke har vært heldig, og at det er noe som kunne vært unngått.
– Det er ikke positivt for noen parter at det kommer slike drypp i media hele veien, men Rosenborg føler kanskje det er nødvendig for å få litt fortgang på sakene. Men jeg hører ting fra mine agenter som har et helt annet syn på saken, sier han.
Nå ønsker forsvarsspilleren en avklaring rundt egen fremtid, nettopp for å slippe flere spekulasjoner.
– Jeg har fortalt de rundt meg jeg vil få ting avklart så fort som mulig, det tror jeg er positivt for alle parter. Da slipper jeg å sitte i januar og lure på hva som skjer, og så ende opp med en dårlig avgjørelse, sier Skjelvik.
– Hva er en dårlig avgjørelse?
– Det blir å måtte signere for en klubb på et lavere nivå enn Rosenborg, eller at man ender i en situasjon der Rosenborg har funnet en ny spiller, og alle aktuelle utenlandske klubber gjort det samme. Da sitter man der og klør seg i hodet og lurer på hva man skal finne på, sier han.
Se hva Skjelvik sier! Saken fortsetter under videoen.
Han har ingen god forklaring på hvorfor det hele har trukket ut som det har gjort, og poengterer at han ikke har noe som helst usnakket med Rosenborg-sjef Ingebrigtsen.
– Jeg stoler på at agentene mine gjør som de skal, og så får jeg heller gi beskjed hvis jeg føler det blir helt krise.
– Det har i mine øyne ikke påvirket samarbeidet her. Kåre og jeg klarer å holde en god dialog om det sportslige, og har hatt det hele veien. Vi klarer fint å prate om ting før kamper og på treninger om hvordan han ønsker hva hans plan er. Det har egentlig ikke vært noe problem. Det er veldig greit at jeg får fokusert på fotballen, så får de andre ta seg av det som skjer rundt, sier han.
Selv om mye tyder på at Skjelviks fremtid ligger utenfor trøndelags grenser, ser ikke hovedpersonen det som noe nederlag om han blir å se i hvitt og sort også etter 2017-sesongen.
– Det finnes muligheter for at jeg også forlenger kontrakten her nå, men om det skulle bli utlandet, så er det ikke noe som tilsier at jeg ikke skal komme tilbake til Rosenborg på et senere tidspunkt.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18