Vikings sene baklengsmål har vært et hett tema i det siste, og er nevnt som deres største problem. I søndagens kamp mot Molde på Aker Stadion var overtidsminutter nok en gang avgjørende i det som ble en marerittskamp for Ian Burchnalls menn.
Molde gikk til pause med 2-0-ledelse mot et Viking-lag som ligger på bunnen av Eliteserien. Men i andreomgangen sørget den 20-årige innbytteren Mathias Bringaker og 23-årige Kristoffer Haugen for utligning til 2-2 med seks minutter igjen av kampen.
To minutter på overtid reddet Vikings sisteskanse Iven Austbø en utrolig sjanse for Moldes Björn Bergmann Sigurdarson som kom alene mot keeper. Men det ville seg ikke for gjestene, for i det 94. minutt satte Thomas Olivier Amang inn nådesstøtet og sørget for 3-2-seier og null poeng til Viking.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Nei, nei, nei. Iven Austbø. Vi har nettopp hyllet deg, også gjør du det der! Du kan jo ta den. Nå føler jeg med Viking. Nei, og nei, sa Eurosports fotballekspert Bernt Hulsker.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Amang straffer Viking på overtid av overtid

– Det kan ikke beskrives, vi er helt utrolig i andreomgang, vi er så gode, sa en klart skuffet Viking-trener Ian Burchnall til Eurosport etter kampen.
Han er frustrert over at dommeren ikke blåste av etter tre minutter på overtid.
– Molde gjør et bytte når de får frispark, for meg er det tre minutter, Jeg kan ikke forklare hva som skjer, men det er vi som blir straffet. Det er brutalt for guttene, sa en fortvilt Viking-trener.

Forsvaret slaktes

Selv om Viking imponerte og fikk nesten med seg poeng, var lagets førsteomgang alt annet enn imponerende. Det tok det kun fem minutter før det første baklengsmålet kom. Det skapte diskusjon i studio i Fotball Direkte.
– Se på det presset. Han har to meter på seg til å slå det innlegget. Og så er det like langt på bakerste stolpe. Helt umarkert, sa Bernt Hulsker.
Situasjonen det er snakk om er da Moldes Christoffer Remmer fikk tre meter rom til å legge inn fra 16-meteren, hvor han fant en umarkert Petter Strand som headet vertene i ledelsen. Studioekspertene var ikke nådige da de kommenterte Vikings forsvarsspill.
– Jobben til Kristoffer Haugen er å stoppe det innlegget, da holder det ikke å stå tre meter unna, sa fotballekspert Bengt Eriksen.
– Han rygger bakover, jeg har aldri sett noe lignende. Som trener i Viking må det være helt forferdelig å se på, la Hulsker til.
– Det er helt håpløst forsvarsspill. Det kommer ingen rundt ham. De kommer ikke i press og de er passive. Det er grusomt!, avsluttet fotballekspert Roger Risholt.
Vondt ble til verre for gjestene. Fredrik Brustad ble felt i 16-meteren, og Björn Bergmann Sigurdarson satte enkelt inn 2-0-ledelsen på straffe. Men Viking slo tilbake og frem til fire minutter på ovetid så det ut til at gjestene kunne få et sårt trengt poeng da det stod 2-2. Men det ville seg ikke for Stavanger-laget, som tapte 2-3 på overtid.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10