Strømsgodset - FK Haugesund 3-1
Det var høy temperatur fra start i serieåpningen mellom Strømsgodset og FK Haugesund på Marienlyst stadion. Det som var en drømmestart for gjestene endte opp i et mareritt.
Gjestene tok ledelsen allerede 19 sekunder etter at fløyten var blåst. Etter å ha blitt spilt fri på høyresiden la Ibrahim Shuaibu inn til Frederik Gytkjær på 15-meteren. Dansken tverrvendte og avsluttet iskaldt nederst i lengste hjørne. Dermed sendte han gjestene i ledelsen i debutkampen sin i Eliteserien.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Jeg fikk den fra Ibrahim og sparker mot det lengste, også lykkes jeg, sa Gytkjær til Eurosport i pausen.
– Det var fantastisk, jeg kunne ikke be om mer. Men jeg er litt forbannet over at vi slipper dem inn i kampen igjen. Vi stresser litt for mye med ballen, vi må få mer ro.
De signalgule haugesunderne fortsatte å presse, men ble møtt av dårlige manerer fra vertene. Strømsgodset-spiller Marcus Pedersen kom med en stygg sklitakling på Kristoffer Haraldseid. Haugesund-spilleren ble liggende nede og tok seg til anklene. Selv om han kom seg på beina igjen måtte han se seg nødt til å bli byttet ut med Sondre Tronstad med ni minutter igjen av første omgang.
(Saken fortsetter under)
– Det der er stygt av Pedersen, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem da hendelsen skjedde.
– Det kunne vært rødt kort. Ser ut som at han løfter beinet her, utdyper Klem idet den sene taklingen ble vist i reprise.
Men spilleren selv mente ikke det var noe galt med taklingen.
– Hadde jeg hatt strake bein så skulle jeg vært enig med rødt kort, men jeg kommer inn med leggskinna, sa han til Eurosport etter kampslutt.
(Saken fortsetter under)
Begge lag kjempet med nebb og klør i Drammen, og selv om det flere ganger så ut som at gjestene skulle klare å ta en tomålsledelse før pause, var det altså vertene som sørget for kampens andre mål og jubel på hjemmebane.
Med ti minutter igjen av første omgang tok Jradi vertenes frispark. Etter en duell på fem-meteren banket Tokmac Nguen ballen hardt foran mål. Marco Tagbajumi styrte den i nettet.
– Han er tilbake i Godset-trøyen og han svarer med å score i serieåpningen. Det er lekkert av nigerianeren, sa Klem etter Strømsgodsets redusering.
For det er ikke første gangen Marco Tagbajumi er ikledd Strømsgodset-trøyen. I 2015-sesongen var nigerianeren på lån hos Drammens-klubben, hvor han scoret fire mål på hans ti kamper. Året da Strømsgodset tok sølvet bak Rosenborg.
Mer dramatikk på Marienlyst
Andre omgang var preget av utallige sjanser og en kontroversiell utvisning. For i 59. minutt ble det dramatisk for Haugesund. Liban Abdi stod for nære da Strømsgodset tok frisparket som traff haugesund-spilleren like i ryggen. Med gult kort fra før så han rødt, og gjestene var nødt til å spille de resterende 40 minuttene med ti mann.
(Saken fortsetter under)
– Utvisningen er helt unødvendig, jeg registrerer den nesten ikke, sa FKH-trener Eirik Horneland til Eurosport etter kampslutt.
– Irriterende måte det skjer på. Vi er på vei inn i matchen og har en del sjanser i det første kvarteret av andre omgang. Men når vi får det røde kortet blir det vanskelig.
For det røde kortet virket å ta luften ut av haugesunderne. Selv om de fortsatte å kjempe var det vertene som kom til de store sjansene i 2. omgang. Med et kvarter igjen av kampen sørget Marcus Pedersen for 2-1 til Strømsgodset. Spilleren som Eurosport-kommentator Jørgen Klem mente burde hatt rødt kort for sin sene takling etter 20 minutter spilt.
– Det er kjempedeilig med seier, men vi kan ikke fortsette å slippe inn mål så tidlig, da tar vi ikke med oss tre poeng i de kommende kampene, sa Pedersen til Eurosport etter kampslutt.
Og gjestene ga seg ikke med det. Marco Tagbajumi punkterte kampen idet han satt vertenes tredje scoring i kampen. Dermed ble han tomålsscorer i sin første Eliteseriekamp for Strømsgodset siden 2015-sesongen.
– Det var fantastisk å komme tilbake og vise hva jeg kan, sa Tagbajumi til Eurosport etter kampslutt.
Slik startet lagene:
Strømsgodset: Makani - Vilsvik, Glesnes, Høibråten, Parr - Jradi, Hauger, Tokstad, Nguen - Tagbajumi, Pedersen
FK Haugesund: Bråtveit - Stølås, Andreassen, Skjerve, Haraldseid - Huseklepp, Hajradinovic, Kiss, Abdi - Gytkjær, Shuaibu
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43