Rosenborg imponerte ikke, men tok en komfortabel 3-0 seier mot Brann søndag kveld. Men det ble kok på tribunen da Nicklas Bendtner satte inn 2-0. Mike Jensen slo en fin stikker som Pål Andrè Helland flikket videre til den danske spissen som stod klart i offside.
Spissen banket ballen i mål, mens Branns spillere var oppgitte og klagde til dommer Tom Harald Hagen som godkjente scoringen. Rosenborgs målmaskin innrømmer at han var heldig som ikke ble avblåst for offside.
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53
– Såvidt jeg kunne se på skjermen var jeg offside. Men som spiss må du spille til fløyta går. Det var det jeg gjorde, sier Bendtner til Eurosport etter kampen.
Se situasjonen i sammendraget. Saken fortsetter under videoen:

Her raser Brann-spillerne etter kontroversiell scoring

Slik forklarer dommeren situasjonen

Tom Harald Hagen forklarer at dommerteamet ikke fanget opp at Helland er borti i ballen.
– Det som skjer er at samspillet mellom oss er at assistentdommeren spør om det er en touch. Visst det er en touch, er det offside, visst det ikke er en touch, er det en god avgjørelse. Jeg klarer ikke å fange opp om det er en touch eller ikke, det er vel Helland der, om han er borti eller ikke. Når vi da er i tvil så vurderer vi det til at det er en grei avgjørelse fordi vi ikke kan avgjøre om han touchet ballen eller ikke, forklarer Hagen til Eurosport.
– Jeg ser ikke om han er borti ballen, det må jeg innrømme.
– Og da blir det som det blir, med det som var en gal avgjørelse?
– Ja, visst han var borti den.
– Helland sier det selv.
– Jada, men vi fanget ikke opp det.

Hellands stikk til linjedommeren: – Skulle tro han hadde meg på Fantasy

Pål Andrè Helland er klar på at han var borti ham og skjønte lite av hvorfor linjedommeren ikke vinket for offside.
– Der får jeg meg en målgivende. Skulle neste tro at linjemannen hadde meg på Fantasy. Jeg gir den bare ekstra fart, så det kan være det de blir lurt av. Den er grov når jeg flikker den der, men de får ikke gjort noe med det nå, sier Helland til Eurosport.
Saken fortsetter under videoen:
Brann-trener Lars Arne Nilsen var forbanna på sidelinjen og ga fjerdedommeren grei beskjed. Etter kampen var Nilsen fortsatt frustrert.
– Dommerne får Terje Hauge ta seg av. Han har en jobb foran seg. Det er Ikke min jobb å vurdere det. Det ser ikke veldig bra ut. Det ser «hele Norge» utenom dommeren og linjedommeren. Men det er ingenting å gjøre med det nå. Han har gjort en feil, så får vi bare gå videre, sier Nilsen til Eurosport.
Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var sikker på at det var offside.
– Jeg tror de fleste stoppet, så skjedde det ikke noe, så Niklas skjøt bare ballen i mål. Jeg har ikke sett bilder, men når dommerne og linjedommerne ikke dømmer, blir det slik, sier Ingebrigtsen.
Eliteserien
Glimt-kapteinen håper å se Botheim i gult igjen: – Verdens beste lagkamerat
28/03/2022 PÅ 16:57
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57