Rosenborg - Aalesund 0-0:
Hjemme mot Aalesund var Rosenborg på jakt etter å fortsette seiersrekken i årets Eliteserie.
Men bortelaget viste at de skulle bli vanskelig å slå. Rosenborg slet med å knekke Aalesunds forsvarsmur. Frustrerte Rosenborg-spillere måtte se at Aalesund fikk med seg ett poeng fra Lerkendal. Poengtapet betyr at RBKs seiersrekke bråstoppet.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror poengtapet kan være med på å gjøre Eliteserien mer spennende i toppen.
– Dette er bra for spenningen. At Rosenborg ikke bare drar fra i runde fem og ender på 90 poeng, sa Rekdal under Fotball Direkte.
Neste runde møter Rosenborg Sarpsborg 08 til toppkamp i Eliteserien. Den kampen ser du på Eurosport Player mandag 1 mai klokken 19.00.
(saken fortsetter under høydepunktene)

Høydepunkter: Rosenborg - Aalesund

– En forbanna Helland

Flere Rosenborg-spillere var tydelig forbanna da de gikk av banen etter kampen. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen forteller at spillerne i garderoben er skuffet over både resultatet og prestasjonen søndag.
– Vi må være forbanna på oss selv. Det er ingen andre vi kan skylde på. Vi må få opp tempo i alt vi gjør. Vi har bra kontroll på de, men vi skaper altfor lite, sa Ingebrigtsen til Eurosport.
Pål André Helland var rasende etter kampen.
– En forbanna drittkamp. På hjemmebane kan vi ikke være bekent av dette. Det er tamt og som lag kan vi ikke spille slik, sier Helland til Eurosport.
– Det er dritflaut, fortsatte vingen.
(saken fortsetter under intervjuet)

– Kunne fått med oss alle tre poengene

Den tidligere Aalesund-treneren var imponert av det han så av sitt gamle lag på på Lerkendal.
– For Aalesund kan dette poenget være alfa omega på sluttabellen, sa Kjetil Rekdal under Fotball Direkte.
Aalesunds midtbanespiller Fredrik Carlsen var veldig stolt av laget etter poenget på Lerkendal. Han tror de oransje fort kunne ha stukket av med alle poengene.
– Jævlig bra laginnsats. Jeg er stolt av samtlige. Vi er veldig dyktige og med litt flaks kunne vi ha fått med oss alle tre, fortalte Carlsen til Eurosport etter kampen.

– Hva i alle dager er det han gjør?

Begge lag ville mye i starten av kampen og spilte offensivt. Rosenborg hadde et par fine mulighet uten å klare å slå sprekker på Aalesunds forsvarsmur.
I det 25. minuttet var bortelaget nære ved å sjokkere vertene. Aalesund spilte seg fint gjennom RBKs forsvar. Til slutt spilte Sondre Brunstad Fet ballen gjennom til Edwin Gyasi. Alene med André Hansen, fra åtte meters, hold bommet AAFK-spilleren helt på ballen og ballen gikk langt utenfor.
En enorm mulighet skuslet vekk av Gyasi.
– Hva er det han tenkte på i den situasjonen? Hva i alle dager er det han gjør? kommenterte Eurosports kommentator Jørgen Klem.

– Vi må opp noen hakk

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var ikke særlig fornøyd med det han så av sine egne spillere i den første omgangen.
– Litt større tempo og litt mer direkte. Vi må opp noen hakk, forventet Ingebrigtsen av spillerne i den andre omgangen.
Og i det 64. minuttet var Ingebrigtsen nær ved å kunne juble. Fredrik Midtsjø spilte fri Mushaga Bakenga som lå å lusket på offsidelinjen litt til venstre i banen. Spissen satte ballen i lengste hjørnet alene med keeper, men dommer Trond Ivar Døvle annullerte scoringen for offside.
På reprisen så det ut som en helt korrekt avgjørelse. Der kan se ut som Bakenga akkurat er innenfor.
– Det utrolig vanskelig. Noen ganger blir det vinket, noen ganger ikke, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal i studio.
Rosenborg klarte aldri å score og dermed endte det 0-0.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51