Brann - Rosenborg 0 - 3
Etter at Sarpsborg 08 bare klarte uavgjort borte mot Sogndal tidligere på kvelden, kunne Brann for alvor spille seg inn i medaljekampen hjemme mot Rosenborg.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Og bergenserne åpnet kampen best, og hadde flere store muligheter til å score i første omgang. Men når Brann sløste, dukket superspiss Nicklas Bendter opp to ganger i andre omgang og ordnet 3-0-seier til Rosenborg.
Dermed sendte han trønderne ett skritt nærmere seriegull. Nå kan Rosenborg med seier over Stabæk hjemme i neste serierunde feire seriegullet.
Saken fortsetter under videoen:

Her raser Brann-spillerne etter kontroversiell scoring

Grønner jublet for scoring

Det var på dødball Brann skapte sjansene sine i første omgang. Etter en corner falt ballen ned til nederlenderen Ludcinio Marengo, som klinket til på volley. Bare en mesterlig redning av RBK-keeper Andrè Hansen hindret Brann-ledelse fem minutter ut i kampen.
Og like før pause satt den endelig for Brann - trodde Jonas Grønner
Deyver Vega banket til mot mål, og på bakre stolpe dukket Brann-stopperen opp og sklei ballen i mål. Men til Brann og Grønners fortvilelse hadde han løpt litt for tidlig inn, og ble korrekt avblåst for offside.
Og i Bergen fottsatte hjemmelaget trykket mot Rosenborg.
Etter et fint Brann-angrep ble ballen slått inn på bakre mot Vega. Avslutningen var knallhard, og Hansen var utspilt. Men på utrolig vis klarte Skjelvik å avverge med hælen, slik at ballen gikk like over mål og til corner.

Irritert Ingebrigtsen

Rosenbrog-trener Kåre Ingebrigtsen var alt annet enn fornøyd med det han hadde sett av sine spillere i den første omgangen.
– De elleve som spilte i første omgang skal få et kvarter til på å vise at de har lyst til å spille. Dette er ikke i nærheten. Det finnes sikkert mange unnskyldninger, men for akkurat dette her finnes det ikke unnskyldninger, sa en tydelig irritert RBK-trener.
Og Ingebrigtsen fikk den responsen han var ute etter. For etter hvilen var det et helt annet Rosenborg-lag som i åpningen tok over kampen.
Ti minutt ut i omgangen var Nicklas Bendtner på plass og gav Rosenborg ledelsen 1-0. Det som så ut som eg skuddforsøk av Mike Jensen ble lekkert tatt med av super-dansken. Avslutningen var iskald alene med Brann-keeperen.
– Det er et fantastisk medtak. Leciejeweski trodde nok ikke at han skulle få den med seg. Fantastisk scoring, skryter Ingebrigtsen til Eurosport etter kampen.
– Han er der slik en goalgetter skal være. Det er fantastisk hvordan han tar den med seg der. Det er klasse, enkelt og greit, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Saken fortsetter under videoen:

Scoret soleklart offsidemål

Og like etter scoringen tok det for alvor fyr i Bergen. For plutselig hadde Bendtner igjen dukket opp og økt ledelsen til 2-0, med sitt 17. mål for sesongen.
Mens folk ventet på at dommeren skulle annulere for offisde, jublet Bendtner for scoring. Bendtner var tilsynelatende i klar offside, og skulle aldri fått godkjent scoringen.
– Han er da flere meter offside, Bendtner, spurte kommentator Fredheim.
– Overraskende at ikke linjemannen får med seg det. Det er vanskelig nok å slå Rosenborg fra før. Om du får sånne mål i mot deg, er det enda verre, sier Rekdal.
Etter kampen innrømmet Bendtner at han var i offside da han mottok flikken fra Pål André Helland.
– Såvidt jeg kunne skje på skjermen, var jeg offside. Men som spiss må du spille til fløyta går. Det var det jeg gjorde, sier Bendtner.

Kastet ting inn på banen

Fra sidelinjen kunne en se en fortvilet Brann-trener Lars Arne Nilsen slå oppgitt ut med armene.
Brann-fansen mistet besinnelsen etter situasjonen, og begynte å kaste ting ut på banen bak målet til Rosenborg-keeper Hansen.
Dommeren måtte ta en liten pause i kampen før den kunne fotsette igjen.
– Da følger vi vanlig prosedyre som vi er oppplært i. Vi oppfordret speaker og arrangør til å ta tak i situasjonen. Det roet seg fint, og Brann-spillerne var eksemplariske, og ba fansen om å roe seg ned og det gjorde de, sier dommer Tom Harald Hagen til Eurosport.
– Dette er ikke bra. Det er lov å være engajsert og vise tempereament, men å kaste ting inn på banen er ikke greit. En må bare spille videre, sier Rekdal.

Karadas nær redusering

I et desperat forsøk på scoring, ble Azar Karadas byttet inn på topp for Brann med fem minutter igjen av kampen.
Men en mesterlig redning av Hansen forhindret at det ble spenning mot slutten.
I stedet ble vondt verre for Brann. I det siste ordninære minuttet satte Milan Jevtovic inn Rosenborgs tredje for kvelden, og fastsatte resultatet til 0-3 i Bergen.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58