– Det er mye dømming imot oss nå, dommeren må opp og Tore må slutte å filme, sa Mushaga Bakenga med et glimt i øyet etter at første omgang i kampen mellom Tromsø og Rosenborg.
Den tidligere Rosenborg-spilleren fikk se Samuel Adegbenro sette inn 1-0 etter bare fem minutter. Så forsøkte hjemmelaget å svare, og rullet opp ute på venstresiden etter 22 minutter. Gjermund Åsen banket ballen over RBK-keeper André Hansen. Ballen gikk i tverrliggeren, i lengste stolpe, så tilbake langs linjen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04

Adegbenro sørget for perfekt RBK-start i Tromsø

Tøff nedrykksstrid

I andre omgang ble vondt til verre for Bakenga og Tromsø. Nicklas Bendter headet ballen i mål etter et nydelig innlegg fra Adegbendro etter 51 minutter.
Bare fem minutter senere kom Pål André Helland alene med Tromsø-keeper Kongshavn og gjorde alt rett. Rosenborg vant dermed 3-0 over Tromsø som men en kam mer spilt ligger under nedrykksstreken. Det er to poeng opp til Sogndal som er på trygg grunn og tre poeng opp til Lillestrøm som ligger på 12.-plass.

Lord Bendtner jakter toppscorertittelen med ny scoring

– Jeg tror ikke dette var kampen som vil avgjøre om vi rukker opp eller går ned. De neste fem kampene blir minst like viktig som denne, jeg er veldig fornøyd med hvordan spillerene kjemper i denne kampen. Vi er selvfølgelig skuffet fordi vi mente vi hadde muligeheten til å ta med oss poeng før kampen, men vi lærer av dette og vi vil fortsette å kjempe, sa Tronsø-trener Simo Valakari etter kampen.
Tromsø har fremdeles muligheten til å sikre plassen i Eliteserien med noen svært viktige kamper i de fem siste serierundene. Blant annet møter de tabbeljumbo Viking i slutten av måneden og Sogndal som også er med i neddrykksstriden.

Helland kom tilbake med scoring

Ingebrigtsen: – Vi må heve seg til torsdag

Torsdag møter trønderne russiske Zenit i Europaligaen, det tror RBK-trener Kåre Ingebrigtsen blir langt tøffere.
– Jeg tror vi må heve oss til torsdag. Vi slipper til for ye og er upresise i spillert. Vi gir bort ballen i ugunstige posisjoner og nærmest serverer dem sjanser, sier Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Rosenborg-treneren var ikke fornøyd med måten laget hans presterte i forsvar og er klar på at den delen av spille på bli bedre.
– Vi gir bort for mye, Zenit de ville fort scoret på sjanser som det, sier han.

Slik var kampen: Rosenborg straffet Tromsø etter gigantsjanse

Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38