Etter 1–1 hjemme mot Kristiansund lørdag og Tromsøs 2–1-seier over Stabæk påfølgende dag, befinner Aalesund seg på direkte nedrykk fra Eliteserien.
  • Se Lillestrøm–Aalesund på Eurosport Player og Eurosport MAX mandag 30. november kl. 19!
Med fire runder igjen å spille har sunnmøringene bestemt seg for å ta grep overfor media, slik også OBOS-ligaklubben Start nylig har gjort.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Det medfører blant annet at AaFK-trener Trond Fredriksen ikke vil være tilgjengelig for media tirsdager og torsdager.
Det melder Sunnmørsposten mandag formiddag.
– For å styrke fokuset på de sportslige prestasjonene, ønsker vi å gjøre litt endringer i tilgjengeligheten i tiden framover hos oss, skriver AaFK i en mail sendt ut til diverse medier mandag formiddag.
Overfor avisen forklarer klubbdirektør Geir S. Vik det slik:
– Vi ønsker å ha fokus på kamp og gjør det vi kan for at Trond og spillergruppa skal være best mulig rustet til å prestere på banen. Om noen små slike grep kan bidra til det, så gjør vi det.
Klubben har også besluttet at kamprelaterte spørsmål fra foregående kamper, ikke vil besvares etter tirsdag morgen. I tillegg må man melde inn på forhånd hvem man vil intervjue etter treninger.
– Det er et ønske fra oss for å rette fokuset framover. Etter mandagstreningen begynner hele teamet å jobbe framover. Det er det vi ønsker å formidle, sier Vik.
Sunnmørsposten mener endringene skyldes et økt trykk på spillere de siste ukene, deriblant på Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise, som denne uken har gitt beskjed om at han ikke ønsker å gi noen intervjuer.
Vik understreker imidlertid at klubben ikke føler media er et problem.
– Vi er avhengig av media og ønsker et godt og ryddig forhold. Akkurat det vi gjør nå tror jeg ikke er så veldig uvanlig i andre klubber heller.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18