Den store svakheten er spillerstallen.

Dommen:

Sandefjord rykker ned. De har rett og slett ikke nok kvalitet i stallen. Ingenting tyder på at de skal redde plassen denne gangen heller. De har heller ikke imponert i treningskampene denne vinteren. Vil Lars Bohinen tviholde på 3-5-2-formasjon selv om de sliter - eller vil de endre om det ikke går så bra? Har de egentlig en plan B?
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Eliteserien Fantasy: Har du satt opp ditt drømmelag? Gjør det her!

Ressurser og ambisjoner:

Klubbens ambisjon er naturligvis å holde plassen. Det vil være førsteprioritet for en nyopprykket klubb som Sandefjord. Deretter må de forsøke å skape en stabil drift. De har greit med ressurser og driver fornuftig.

Styrker:

Det er vanskelig å se noen klare styrker i dette laget, men kan de ha lært noe fra forrige gang de rykket ned fra Tippeligaen? Det vil i så fall være en potensiell styrke å ta med seg. I 2015 endte de desidert sist i Tippeligaen med kun 16 poeng. Da ble det ingen seiere på bortebane. Det positive er at de rykket rett opp fra OBOS-ligaen etter kun én sesong på nivå to. Fasiten ble en 2. plass i OBOS-ligaen med elleve seiere på hjemmebane.

Svakheter:

Den største svakheten er spillerstallen. Den har rett og slett ikke nok kvalitet til at plassen kan reddes i Eliteserien. De har ingen klassespillere som går utenpå noen andre, til tross for at de har hentet inn flere nye navn. Derfor må dette mannskapet gjøre seg klare for å spille i OBOS-ligaen neste år.

Nøkkelspiller:

Thomas Kind Bendiksen vil bli en sentral mann for Sandefjord i år. 27-åringen kan tilføre kreativitet og blir den viktigste brikken for et Sandefjord-lag som vil få det tungt. Harstadværingen hadde ikke et enkelt år i fjor, da han ble lånt ut til Elfsborg. Der fikk han ni innhopp, men startet ikke en eneste kamp i Allsvenskan. Bendiksen bestemte seg derfor for å prøve lykken i Sandefjord og ble presentert sammen med Flamur Kastrati i desember i fjor. Samtidig bør vi også forvente at Peter Kovacs tar ansvar. Han er blant de mest rutinerte karene og vil utgjøre en trussel på dødball.

Thomas Kind Bendiksen

Foto: Scanpix

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39