Mandag ble Ada Hegerberg historisk da hun vant tidenes første Ballon d'Or-pris på kvinnesiden. Tidligere var den kun forunt menn.
Nå følger Norges Fotballforbund (NFF) etter og skal dele ut to gullballer under Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar. Før ble det kun vært delt ut én pris som har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere.
– I FIFA, UEFA, Ballon dŽOr og i andre store kvinnefotballnasjoner deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb.
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
EN TIME SIDEN

To keepere

Hegerberg kjemper om å vinne Gullballen sammen med LSK Kvinners storscorer Guro Reiten og Norges landslagskaptein Maren Mjelde. Tidligere i uken var det mange som stusset da Hegerberg ikke fikk plass på «årets lag» stemt fram av spillerforeningen NISOs medlemmer. Det ble kjent like før Lyon-stjernen vant den internasjonale Gullballen.
På herresiden er to av de tre nominerte keepere. André Hansen har vært en klippe bakerst for Rosenborg i en sesong trønderne ikke har imponert spillemessig, men likevel vunnet gull i både serie og cup. Målvakten ble nylig stemt fram som årets spiller i Eliteserien.
Rune Almenning Jarstein har igjen lagt bak seg et solid år i Hertha Berlin. Landslagskeeperen har markert seg høyt på flere spillerbørser i Tyskland.

Kan vinne igjen

Joshua King er den siste nominerte, og Bournemouth-spissen kan for annet år på rad vinne den norske Gullballen. Han har levert flere gode Premier League-prestasjoner i 2018. Han var også viktig for Norge på vei mot gruppeseier i nasjonsligaen.
I tillegg til Semb består juryen av NFFs elitedirektør Lise Klaveness, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Discoverys fotballkommentator Kenneth Fredheim, fotballkommentator Øyvind Alsaker (TV 2) og NFFs Vidar Sanderud (sekretær).
(©NTB)
Sett denne?
Indre Bane
Ser for seg denne typen trener i Sarpsborg 08
2 TIMER SIDEN
Indre Bane
– Keepersituasjonen i Brann nærmer seg en vits
7 TIMER SIDEN