Scanpix

Disse er nominert til den norske Gullballen

Disse er nominert til den norske Gullballen
Av Eurosport

06/12/2018 14:30Oppdatert 06/12/2018 21:28

For første gang skal utmerkelsen deles ut til både en mannlig og kvinnelig spiller.

Mandag ble Ada Hegerberg historisk da hun vant tidenes første Ballon d'Or-pris på kvinnesiden. Tidligere var den kun forunt menn.

Nå følger Norges Fotballforbund (NFF) etter og skal dele ut to gullballer under Idrettsgallaen i Stavanger 5. januar. Før ble det kun vært delt ut én pris som har hatt både mannlige og kvinnelige vinnere.

– I FIFA, UEFA, Ballon dŽOr og i andre store kvinnefotballnasjoner deles det ut både herre- og kvinnepris. Tiden har lenge vært overmoden for å gjøre det samme i Norge, fordi vi har mange gode kandidater å velge i både på herre- og kvinnesiden, sier juryleder Nils Johan Semb.

To keepere

Hegerberg kjemper om å vinne Gullballen sammen med LSK Kvinners storscorer Guro Reiten og Norges landslagskaptein Maren Mjelde. Tidligere i uken var det mange som stusset da Hegerberg ikke fikk plass på «årets lag» stemt fram av spillerforeningen NISOs medlemmer. Det ble kjent like før Lyon-stjernen vant den internasjonale Gullballen.

På herresiden er to av de tre nominerte keepere. André Hansen har vært en klippe bakerst for Rosenborg i en sesong trønderne ikke har imponert spillemessig, men likevel vunnet gull i både serie og cup. Målvakten ble nylig stemt fram som årets spiller i Eliteserien.

Rune Almenning Jarstein har igjen lagt bak seg et solid år i Hertha Berlin. Landslagskeeperen har markert seg høyt på flere spillerbørser i Tyskland.

Kan vinne igjen

Joshua King er den siste nominerte, og Bournemouth-spissen kan for annet år på rad vinne den norske Gullballen. Han har levert flere gode Premier League-prestasjoner i 2018. Han var også viktig for Norge på vei mot gruppeseier i nasjonsligaen.

I tillegg til Semb består juryen av NFFs elitedirektør Lise Klaveness, VGs fotballkommentator Knut Espen Svegaarden, Discoverys fotballkommentator Kenneth Fredheim, fotballkommentator Øyvind Alsaker (TV 2) og NFFs Vidar Sanderud (sekretær).

(©NTB)

Sett denne?

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Årets lag, cupfinale og hva skjer med Start neste år?

01:15:05
0
0