Scanpix

Hegerberg hyllet av egne fans etter å ha vunnet Gullballen

Hegerberg hyllet av egne fans etter å ha vunnet Gullballen
Av Eurosport

05/12/2018 20:27Oppdatert 05/12/2018 20:31

Ada Hegerberg ble hyllet av Lyon-fansen.

Med Gullballen i hendene ble Ada Hegerberg tiljublet av tusenvis av tilskuere i forkant av Lyons cupmøte med Rennes i fransk fotball onsdag.

Herrelagets cupkamp ble benyttet til å feire Lyons ferske Gullballen-vinner. Hegerberg fikk den høythengende prisen under en galla i Paris mandag.

Det er første gang at en kvinne tildeles Gullballen.

Hegerberg var tidligere i høst nominert til både UEFAs og FIFAs pris som årets kvinnelige fotballspiller for 2017/18-sesongen. Der nådde hun ikke opp. Mandag ble hun imidlertid kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller forrige sesong.

Den norske 23-åringen har scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014. Forrige sesong var intet unntak. 53 mål ble fasiten. 15 av dem kom i Champions League, hvilket var rekord.

Totalt har 23-åringen scoret 120 mål på 95 kamper for sin nåværende klubb.

Hegerberg bidro sterkt til at Lyon tok sin tredje strake Champions League-triumf forrige sesong. Hjemme i Frankrike ble det også et oppskriftsmessig seriemesterskap.

I forkant av onsdagens cupkamp på Stade Matmut-Atlantique gikk en vinkende Hegerberg ut på gressmatta med Gullballen-trofeet i hendene. Mottakelsen ble øredøvende jubelrop.

(©NTB)

0
0