Getty Images

Superclásico på Eurosport Norge: – Mye mer enn en vanlig kamp

Superclásico på Eurosport Norge: – Mye mer enn en vanlig kamp
Av Eurosport

08/11/2018 12:26Oppdatert 08/11/2018 12:49

Lørdag viser Eurosport finalen av den søramerikanske klubbturneringen Copa Libertadores. Lagene som kjemper om tittelen er River Plate og Boca Juniors. Duellen mellom de to argentinske lagene har flere ganger fått merkelappen «verdens mest intense rivaloppgjør».

  • Se Boca Juniors–River Plate på Eurosport Norge og Eurosport Player lørdag fra kl. 20.45!

I denne sammenhengen blir det dobbelt opp med intensitet: Finalen i Copa Libertadores spilles over to kamper, og det første oppgjøret på Eurosport Norge og Eurosport Player har avspark lørdag 10. november kl. 21.00. Sendingen starter 20.45.

Møtet mellom de to argentinske gigantene Boca Juniors og River Plate går under tilnavnet Superclásico. I flere kåringer – blant annet den som ble gjort av fotballmagasinet FourFourTwo i 2016 – er nettopp denne bataljen blitt kalt verdens mest intense rivaloppgjør.

– Det er en fantastisk kamp for oss å vise, og jeg gleder meg stort til å kommentere. Det er mye spennende fotball både i Norge og resten av verden denne helga, men det skal godt gjøres å få en mer elektrisk ramme enn når Boca Juniors og River Plate møtes til finale i en så prestisjetung turnering, sier Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.

Hele Buenos Aires står på hodet når lagene møtes, og de siste sesongene har det ikke vært adgang for supportere av bortelaget til Superclásico.

Det ble vurdert å åpne for at begge lags supportere kunne få innpass til de to finalekampene av den prestisjetunge og tradisjonsrike søramerikanske klubbturneringen, men til slutt ble det bestemt at dette ikke var tilrådelig. Blant annet på grunn av at de måtte ha etablert en sikkerhetssone på 4000 tomme seter mellom de to lags supportergrupperinger, med den inntektssvikt dette ville påført klubbene.

– Dette er mye mer enn en vanlig kamp. Jeg spår at vi får servert en vanvittig batalje, med spenning og dramatikk fra første til siste minutt, sier Petter Bø Tosterud.

Eurosport har også sikret seg rettigheten til å vise returkampen, som spilles 24. november. Begge de to oppgjørene blir også vist digitalt på Eurosport Player.

Sikkerhetsoppbudet er stort når River og Boca barker sammen. Her blir Rivers Milton Casco beskyttet av politiet når han skal ta innkast.

Sikkerhetsoppbudet er stort når River og Boca barker sammen. Her blir Rivers Milton Casco beskyttet av politiet når han skal ta innkast. Scanpix

0
0