• Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Den andre finalekampen i Sør-Amerikas svar på mesterligaen skulle vært spilt lørdag, men ble utsatt da River Plate-supportere angrep Boca Juniors' lagbuss. Det har vært enormt trykk rundt Copa Libertadores-duellen mellom de to erkerivalene fra Buenos Aires.
Tirsdag ble det klart at returoppgjøret skal spilles utenfor Argentina 8. eller 9. desember. Tidligere på dagen åpnet Sør-Amerikas fotballforbund (CONMEBOL) disiplinærsak mot River Plate. Boca Juniors krever en sylskarp reaksjon.
CONMEBOL Libertadores
Slo tilbake og senket byrivalen i Libertadores-finalen
09/12/2018 PÅ 22:28
– Vi er ikke interessert i å spille kampen i det hele tatt, men vil avvente disiplinærnemndas beslutning. Vi mener at det er presidens for en dom i vår favør, sier Boca Juniors-president Daniel Angelici.

Vil gå langt

Han viser til at hans egen klubb ble diskvalifisert fra åttedelsfinalen i Copa Libertadores i 2015. Da gikk Boca Juniors-fans til angrep på River Plate-supportere med blant annet pepperspray.
– Hvis avgjørelsen ikke tilgodeser vår anmodning, vil vi anke den. Hvis også anken blir avvist, vil vi ta saken opp til et høyere nivå. Vi er ikke i en tilstand der vi kan spille finalen, sier Angelici.
Boca Juniors' lagbuss ble angrepet med stein, pepperspray og tåregass. Flere spillere, deriblant kaptein Pablo Perez, måtte sjekkes på sykehus på grunn av kuttskader.

Superclasico

Før dobbeltoppgjøret ble det bestemt at begge kampene skulle spilles uten bortesupportere på arenaene. Det første oppgjøret på Boca Juniors' hjemmebane endte 2-2.
Det argentinske byderbyet er kjent under navnet «Superclasico». Det blir av mange vurdert til å ha verdens mest hatefulle rivalisering mellom to fotballklubber.
  • Kvalik til Eliteserien: Se Aalesund - Sogndal torsdag klokken 17.45 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
(©NTB)
CONMEBOL Libertadores
Copa Libertadores-finalen skal spilles i spansk storstue
30/11/2018 PÅ 07:43
CONMEBOL Libertadores
Flytter den brennhete finalekampen utenlands – aksepterer ikke å spille kampen
27/11/2018 PÅ 15:59