• Returkampen mellom River Plate og Boca Juniors ser du på Eurosport Player og Eurosport Norge kl. 2030 søndag 9. desember
Det meldte den argentinske avisen La Nación torsdag. Senere ble det bekreftet av det søramerikanske fotballforbundet Conmebol, som tidligere i uken besluttet at kampen skal flyttes til et annet land.
Den første finalekampen mellom de argentinske byrivalene endte 2-2. Lørdag skulle returkampen spilles på River Plates hjemmebane i Buenos Aires, men den ble utsatt etter at hjemmesupportere angrep Boca Juniors' spillerbuss.
CONMEBOL Libertadores
Slo tilbake og senket byrivalen i Libertadores-finalen
09/12/2018 PÅ 22:28
Boca Juniors har motsatt seg avgjørelsen om å flytte kampen til et annet land. Klubben krevde å tilkjennes seieren i den søramerikanske mesterligaen, men dette er avslått av Conmebol.
Derimot er River Plate bøtelagt med 400.000 dollar (3,5 millioner kroner) og pålagt å spille sine to neste hjemmekamper i søramerikanske internasjonale klubbturneringer for tomme tribuner.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud mener dette er veldig kjedelig for argentinsk fotball.
– Det er et vanvittig stort nederlag for argentinsk fotball! Dette det skulle bli en stor festaften for argentinsk fotball. Og det er litt tragikomisk ved at navnet på turneringen er en hyllest til de som frigjorde Argentina da de var en kolonistat, og det var da Spania som var koloniherren. Og det synes nok en del argentinere er ganske kjipt.
Bø Tosterud mener at Madrid nok er det beste av forslagene som lå på bordet.
– Doha og Qatar forsøkte å kjøpe til seg finalen, men dit endte kampen heldigvis ikke. Det har vært snakk om Paraguay, men av sikkerhetsmessige årsaker følte de nok at det var tryggest med Madrid. Og det er nok stas for Spania å involvere seg i dette her. Nå klarer de noe Argentina ikke klarer.

Dobbelt Madrid

Flere av Boca-spillerne spillere kom til skade i de skremmende hendelsene da vinduer ble knust og det ble sprøytet pepperspray inn i bussen.
Flere alternative kampsteder har vært diskutert de siste dagene, men kampen endte i Madrid. Det betyr at finalene i verdens to gjeveste kontinentale klubbturneringer skal spilles i den spanske hovedstaden med et halvt års mellomrom.
Mesterligafinalen skal denne sesongen spilles på Atlético Madrids hjemmebane Wanda Metropolitano 1. juni. Copa Libertadores-finalen avvikles på Real Madrids bane Santiago Bernabéu.
– Dette er pinlig for River, men det blir en festkveld uansett. Faren er at det blir en slags turistmagnet og en kamp for de vanlige europeerne, hvor alle står og ser på hverandre uten at noen lager stemningen. Det blir nok fortsatt en kamp med en fin ramme rundt det hele, men med en liten bismak. Nå blir det minst like viktig for lagene å vinne nå, for oppmerksomheten rundt kampen blir minst like stor nå etter alt oppstyret rundt kampen, sier Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud.
Fikk du med deg den første kampen (saken fortsetter etter videoen)?

Lover sikkerhet

Spanias statsminister Pedro Sanchez tvitret torsdag at landet er «rede til å arrangere finalen».
– Vi har stor erfaring med å arrangere viktige fotballkamper og jobber allerede med å sørge for tilstrekkelige sikkerhetstiltak, skrev han.
Både Spanias fotballforbund og Real Madrid vendte tidligere tommelen opp for planene.
(©NTB/Eurosport.no)
CONMEBOL Libertadores
Krever Copa Libertadores-tittelen uten kamp
28/11/2018 PÅ 10:13
CONMEBOL Libertadores
Flytter den brennhete finalekampen utenlands – aksepterer ikke å spille kampen
27/11/2018 PÅ 15:59