Wolverhampton - Brighton 0-2:
Brighton har hatt en knallsesong under manager Chris Houghton, og gikk inn i helgens serierunde som tabellener i The Championship. Bortekampen mot en av denne sesongens skuffelser, Wolverhampton, sementerte bare den tabellplasseringen ytterligere.
Utgangspunktet for kampen var en statistisk oppoverbakke for Brighton. Laget fra sørkysten hadde nemlig aldri vunnet på Molineux Stadium. På seks oppgjør i ligasammenheng var status 1-5-0 i favør Wolves.
Premier League
Pogba bommet på straffe – Solskjærs menn med fire poeng etter to kamper
19/08/2019 KLOKKEN 21:14
Det var da også hjemmelaget som åpnet best, men det hjalp lite når det var gjestene som åpnet scoringsballet. I førsteomgangs siste ordinære minutt dukket franske Anthony Knockaert, årets spiller i The Championship, opp og ga Brighton ledelsen 1-0.
Wolves maktet aldri å reise seg etter scoringen, og samme Knockaert punkterte kampen ni minutter før full tid. Etter fem strake triumfer har dermed middelhavsfarer Wolves tapt to på rad etter at manager Paul Lambert ble kåret til månedens manager for mars.
(saken fortsetter under videovinduet)
Brighton er på sin side nærmest klar for Premier League, og kan se frem til kamper mot sørkystnaboene Bournemouth og Southampton neste sesong. Med fire kamper igjen å spille er status 89 poeng og førsteplass. Det er fem poeng foran Newcastle på andreplass (spiller mot Leeds kl. 20:45 fredag kveld) og 12 poeng ned til Huddersfield på playoffplass (har én kamp mindre spilt).
Dermed er det bare relativt tynn teori som kan frata The Seagulls opprykket.
Vegard Forren, som har kontrakt med Brighton ut sesongen, satt på benken i hele oppgjøret mot Wolves.
Fredag kveld kan du se opprykksrival Newcastle i aksjon mot Leeds på Eurosport Norge og Eurosport Player fra kl. 20.40.
Premier League
Maktdemonstrasjon sikret Manchester City ligagullet for andre år på rad
12/05/2019 KLOKKEN 15:57
Premier League
Solskjær frykter nytt Wolverhampton-tap
02/04/2019 KLOKKEN 08:41