Skår i gleden etter Europa-avansement: – Veldig trasig

Oppdatert 09/08/2022 klokken 22:01 GMT+2

Glimt tok seg sikkert videre mot Zalgiris i Litauen, men en skade på Nikita Haikin satte en stopper for jubelen for nordlendingene.

Bodø/Glimt

• Se Bodø/Glimt mot Sarpsborg 08 fredag klokka 19 på discovery+
Zaligris Vilnius - Bodø Glimt 1-1 (1-6)
Etter stortriumfen på hjemmebane, ble kampen i Litauen av et noe annet kaliber for Bodø/Glimt. Men etter å ha spilt seg til uavgjort på litauisk grunn tok Bodø/Glimt seg sikkert videre til playoff i Champions League mot Zaligris. Motstanderen blir kroatiske Dinamo Zagreb.
– Vi bør jo vinne denne kampen, men drit i det. Vi er i playoff. Det er stort for en liten klubb som Bodø/Glimt. Jeg er stolt av å være en del av dette her, sa trener Kjetil Knutsen etter kampen.

Skadesmell

Snaue ni minutter etter kampstart i Litauen kom det som ble kampens største nedtur for bortelaget fra Bodø. Zaligris' Kyeremeh sendte Nikita Haikin i bakken etter en duell foran mål, og det gikk bare få minutter før den russiske keeperkjempen måtte bytte ut.
– Jeg trodde at det var verre enn det er, men det er vondt. Det er hovent og jeg klarer ikke å legge vekt på den, men jeg tror ikke det var beinet, mer muskelen, sa Nikita Haikin selv etter kampen.
– Han hadde vondt, så det var veldig trasig. Det er ikke gunstig at vi får ut en keeper, det var ikke bra. Men vi har en god nummer to, sa Kjetil Knutsen i pausen.
For inn kom nysigneringen Julian Faye Lund til sin Glimt-debut. Flere gode redninger sørget for at bare en godkjent scoring fant veien mellom stengene.
Har du sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur

Offensiv start

Zaligris innledet offensivt, og fem minutter før pause ble vertene belønnet. En svikt i kommunikasjonen mellom Isak Helstad Amundsen og Julian Faye Lund gjorde det enkelt for Francis Kyeremeh å sette innlegget fra lagkameraten mellom stengene. Ett minutt på overtid i første omgang satte Amahl Pellegrino utligningen i mål, men det ble annulert for offside.
Til tross for ledelsen i første omgang, skulle det vise seg vanskelig for hjemmelaget å skulle sette nok baller mellom stengene til å ta seg videre mot bodøværingene. Spesielt vanskelig skulle det bli for litauerene da vidundergutten Joel Mvuka fikk ballen levert på hodet fra Ulrik Saltnes og banket den i buret med pannebrasken. Dommer blåste av for offside, men en rask VAR-sjekk senere gjorde utligningen til virkelighet for gjestene.
Enda mer utfordrende skulle det blir for vertene som etter en katastrofetakling på Mvuka fikk en utvisning og måtte fortsette å jobbe for avansementet med ti mann. Det lykkes aldri for hjemmelaget som dermed tapte 6-1 mot et sterkere Bodø/Glimt.