• Se Eliteserien på discovery+
Bodø/Glimt skaffet seg et ekstremt godt utgangspunkt foran bortekampen mot Zalgiris tirsdag kveld da de sist onsdag feide de regjerende litauiske seriemesterne av banen med 5-0 på Aspmyra.
Dermed skal det skje et like fotballmirakel dersom Bodø/Glimt ikke tar seg videre til siste kvalikrunde i Champions League.
Champions League
Glimts Champions League-drøm knust etter dramatisk ekstraomgang
24/08/2022 KLOKKEN 21:40
To kamper mot enten Ludogorets eller Dinamo Zagreb skiller Bodø/Glimt fra å bli det første norske laget i Champions Leagues gruppespill siden Rosenborg i 2008. Og nå kommer pengene til å rulle inn for Kjetil Knutsen og co.
Les også:Fikk ikke spilletid av Rekdal - nå lånes han ut til gamleklubben

Tjener store summer

For dersom de går videre kommer det til å dryppe flere titalls millioner kroner inn på kontoen til Glimt, noe det også allerede har gjort. Klubben har tjent rundt 10 millioner kroner ved å ta seg videre mot Klaksvik og Linfield.
Nå er Glimt sikret minst 29 millioner kroner, for da klubben avanserte til tredje kvalifiseringsrunde, som de er i nå, sikret klubben seg også Conference League-gruppespill. I tillegg til de 29 millioner kronene, får klubben 1,7 millioner kroner ved uavgjort og 5 millioner kroner ved seier.
Blir det Europa League-gruppespill, venter over 36 millioner kroner. Ved poengdeling i Europa League får klubben ytterligere 2,1 millioner kroner, mens det ved seier blir 6,3 millioner kroner.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Overlegne Bodø/Glimt ydmyket Odd i målfest

Over 150 millioner kroner i CL

Og dersom Glimt skulle vinne gullbilletten, gå videre fra siste kvalikrunde til Champions League og ta seg inn i den gjeveste turneringen klubbfotballen har å tilby, får klubben 156 millioner kroner bare for å kvalifisere seg. Der får man 9 millioner kroner ved uavgjort og 28 (!) millioner kroner ved seier.
I tillegg venter det en stor pott i hver turnering, bestående av blant annet TV-penger, som skal fordeles ut til klubbene basert på avansement og resultater. Og slik Viaplay-kommentator Jørn Sundby påpeker på Twitter - Glimt kommer også til å motta rundt 40 millioner i såkalte rankingpenger.
– Det er snakk om enorme summer her. Jeg tror nok ikke Glimt sier nei takk til å kjøpe seg en ny safe, for pengehaugen der borte begynner å bli ganske stor. Samtidig er det penger de har gjort seg fortjent til, sier Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud.

Inspirerende for andre lag

Han tror andre norske toppklubber ser på Glimt sin suksess de siste årene som veldig inspirerende. I 2010 var klubben på randen til konkurs, mens de senest i 2017 spilte på nivå to i norsk fotball. Nå er de tre kamper unna Champions League-gruppespill.
– Det er kjempegøy for andre norske lag, om Glimt sine prestasjoner gjør at enda flere norske klubber kan spise kirsebær med de store lagene. Det er det mange lag og supportere drømmer om, å få oppleve disse øyeblikkene som Glimt har opplevd de siste årene.
– Tror du hele fotball-Norge unner Glimt en plass i Champions League og enda mer penger?
– Nja, det er nok litt delt i fotball-Norge om hvem som håper Glimt går videre og ikke. Økonomiske forskjell internt blir jo større og større i Norge nå, og Glimt får jo en stor fordel hvis de tar seg til Champions League. Glimt har nok ikke hele Norge i ryggen, selv om mange unner dem suksess.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kommer med et lite stikk til Bodø/Glimt: – Klubbene tenker på det

Toppet lag?

Som nevnt imponerte Glimt stort i hjemmekampen, da de vant 5-0. Bø Tosterud kan ikke se for seg et scenario der Glimt ikke tar seg videre til playoff om Champions League-gruppespill.
– Det er umulig at det ikke blir avansement nå. Det mest viktige for Glimt sin del er å komme seg gjennom uten skader og suspensjon. Det gjelder bare å få spilt kampen og få gjort den jobben før de kan begynne å fokusere på neste oppgave. Med så godt utgangspunkt er jobben er gjort, selv om Kjetil Knutsen garantert mener noe annet.
– Tror du de stiller med flere reserver for at nøkkelspillerne får hvile?
– Knutsen har for vane med å stille med et sterkt lag uansett. Man skal ikke glemme at de i tillegg har tapt et par av kampene på bortebane i disse antatt enkere kvalikkampene. Knutsen har nok det litt i bakhodet og vil gjøre dette mest mulig behagelig for seg selv. Jeg tror de starter sterkt og bytter seg svakere, sier han og fortsetter:
– Så er det en gyllen mulighet for å få spilt inn Lars-Jørgen Salvesen, som får kjent enda mer på relasjonene innad i laget. Jeg tror det er litt sånne ting Knutsen tenker å fokusere på nå.
Champions League
Avansement i Kroatia gir pengefest – over 100 millioner på spill
24/08/2022 KLOKKEN 06:27
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25