Haaland og City historiske – vant Champions League for første gang og tok «The Treble»

Kristian Hennie

Oppdatert 10/06/2023 klokken 23:51 GMT+2

Erling Braut Haaland og Manchester City ble for sterke for italienske Inter i finalen i Champions League lørdag kveld.

Erling Braut Haaland feirer med Champions League-trofeet.

Manchester City – Inter 1-0 (0-0)
Det var duket for fotballfest og Champions League-finale på Atatürk Olympic stadion i Istanbul, da Erling Braut Haalands Manchester City møtte det italienske storlaget Inter til dyst lørdag kveld.
Manchester City hadde aldri før vunnet den gjeve turneringen, men i år kunne Pep Guardiolas menn strekke hendene i været. Etter en målløs førsteomgang tok City tak i den andre omgangen, og kampens eneste scoring signert Citys midtbaneanker Rodri ble avgjørende til slutt.
Haaland og co. har dermed tatt den såkalte «The Treble» denne sesongen, med Premier League-tittel, seier i FA Cupen, og nå Champions League-triumf. Det er kun Manchester United som har gjort det på én sesong i England tidligere, og det skjedde tilbake i 1999. Nå har Haaland og City gjenskapt bragden!
Den første omgangen hadde lite å by på av store målsjanser, men Haaland var nære på etter halvtimen spilt. Jærbuen ble spilt gjennom på eksemplarisk vis av Kevin De Bruyne, men avslutningen til den norske superstjernen ble reddet av Inter-keeper Andre Onana.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Tennislegenden om Ruud før finalen: – Veldig vanskelig å vinne poeng mot ham

Kun få minutter senere fikk nok både City-fans og Guardiola seg en «støkk», da stjernespiller De Bruyne måtte byttes ut grunnet skade, og inn kom stjerneskuddet Phil Foden.
Mens den første omgangen var preget av få store sjanser, startet den andre omgangen på intenst vis. Kun 12-13 minutter inn i omgangen var det italienske storlaget svært nære på å ta ledelsen.
City-stopper Manuel Akanji var sikker i sin sak på at keeper Ederson skulle ut for å plukke en pasning fra Inter retning City-buret, men midtstopperen var i overkant uoppmerksom. Inters stjernespiss Lautaro Martinez kom dermed stormende og fikk muligheten alene med Citys sisteskanse, men den brasilianske skuddstopperen stod støtt og hindret argentineren nettkjenning.
10 minutter senere var derimot kveldens første scoring et faktum. Citys portugisiske ballkunstner, Bernardo Silva, spilte ballen inn i Inter-feltet fra dødlinja, og innlegget til 28-åringen gikk via Inter-forsvaret og ut til Rodri. Spanjolen banket til og sendte Guardiolas menn i ledelsen.
Flere mål ble det ikke lørdag kveld og Pep Guardiolas menn kunne slippe jubelen løs.