TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg - Dinamo Zagreb 1-1 (1-3 sammenlagt)
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25
Tre mål mer enn Dinamo Zagreb.
Det var jobben Rosenborg måtte gjøre for å ta seg til Champions League for første gang siden 2007 og sikre seg flere hundre millioner kroner.
Men det ble med drømmen for Rosenborg i 2019 og tolv års ventetid er ikke over. David Akintola var frempå i det ellevte minutt og satte inn kveldens første scoring - en skikkelig pangstart for Rosenborg. Men i andre omgang slukket Dinamo Zagrebs Amer Gojak håpet og satte inn 1-1.
Rosenborg prøvde å svare, men måtte nøye seg med 1-1 og spill i Europa League til høsten.
– Vi er selvfølgelig veldig skuffet nå. Det var ikke dette vi så for oss da vi gikk til pause med 1-0. Vi gjorde en god omgang og hadde veldig troen på det, sa Vegar Eggen Hedenstad til TV 2 etter kampslutt.
– Dette var bittert. Jeg synes vi gjør en bra kamp lenge, men så begynner vi å slurve det litt til og inviterer dem inn. De fikk teften av noe, og det er dumt, sa trener Eirik Horneland.
– Rosenborg gjorde ett ærlig forsøk, men i slike kamper er det ofte kvaliteten hos enkeltspillere som avgjør. Zagreb har individuelle ferdigheter som avgjør til deres fordel, sier Joacim Jonsson til Eurosport.no.

Hedenstads kanonkule

Hjemmelaget sjokkerte og gikk rett i strupen til Dinamo Zagreb. Elleve minutter inn i kampen fikk trønderne drømmestarten de håpet på etter at Samuel Adegbenro la inn fra venstrekanten og fant Mike Jensen på bakerste stolpe. Dansken satte ballen i stolpen, men på returen var David Akintola først og styrte den videre i det åpne buret.
Dermed var håper for alvor tent. På det tidspunktet hadde allerede Tore Reginiussen brent en enorm sjanse da han fra kloss hold, foran åpent mål, bommet på ballen i det han skulle sette hode til den etter et hjørnespark. Han traff på ballen oppe på skallen, slik at ballen gikk bakover i stedenfor i mål.
RBK storspilte før hvilen og fremover i banen fikk de utrettet flere gode muligheter. Adegbenro var frempå etter en halvtime, men med et svakt treff klarte han ikke få skikkelig trykk i avslutningen. Vegard Eggen Hedenstad klinket dessuten et vakkert utført frispak i stolpen fra drøyt 20 meter rett før pause.
Champions League-lystne trøndere trampet videre i andre omgang og framsto med engasjement og glød i spillet, men sjansene kom ikke med like store mellomrom.
Så i det 71. minuttet klinte Amer Gojak ballen i mål for bortelaget. En skikkelig kalddusj.
Horneland svarte med å sette innpå Yann-Erik de Lanlay og Anders Trondsen for Marius Lundemo og David Akintola. Men det ville seg ikke for trønderne.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18