Scanpix

RBK på spillerjakt: – Stor forskjell på Europa-spill eller ikke

RBK på spillerjakt: – Stor forskjell på Europa-spill eller ikke
Av Eurosport

01/08/2019 10:54

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye bekrefter overfor NTB at klubben jobber med å lande flere signeringer i overgangsmarkedet som åpnet torsdag.

På spørsmål om hvilke type spillere Rosenborg ønsker seg, svarer sportslige leder Bjørnebye at klubben er godt forberedt i forkant av markedet som stenger siste dag i august.

– Ja, overgangsvinduet begynte ikke torsdag. Det har vart en stund. Vi får se, men jeg kan ikke si så mye om det, sier Bjørnebye til NTB, før han like etter kommer med bekreftelsen.

– Vi jobber med et par spillere inn. Hvis vi får de vi vil ha, så gjør vi det. Hvis ikke, gjør vi det ikke, utdyper han.

Avansement i Europa kan avgjøre

49-åringen er klar på at videre spill i Europa kan vise seg å bli helt avgjørende for hvilke spillere som kommer og går.

– Det er stor forskjell å være med i Europa eller ikke, både når det gjelder spillere inn og ut. Europa er etter hvert en referanse som har blitt viktig for Rosenborg.

Onsdag spilte trønderne seg videre i mesterligakvalifiseringen gjennom en sterk 2-0-seier på Lerkendal mot BATE Borisov. Neste hinder på veien, før en eventuell avgjørende kvalifiseringskamp, er slovenske Maribor.

Første kamp spilles i Maribor tirsdag. Avgjørelsen faller på Lerkendal uken etter.

– Det er viktig å beholde ambisjonene og vise at vi kan være med selv om nåløyet blir trangere og trangere, påpeker Bjørnebye.

Håper å beholde Reginiussen

En av bærebjelkene for trener Eirik Horneland er midtstopper Tore Reginiussen. Med utgående kontrakt står han fritt til å forhandle med andre klubber.

Bjørnebye håper at altaværingen blir værende i trønderhovedstaden.

– Det gjenstår noe småtteri der. Det er nesten ikke vits å kommentere det (hvor viktig Reginiussen er). Han er en bauta, sier Bjørnebye.

(©NTB)

Video - Horneland om Helland: – Han har matchvinner-egenskaper

00:44
0
0