Konradsen-show da RBK sikret Champions League-play off

Oppdatert 13/08/2019 klokken 21:52 GMT+2

Maribor startet håpefull, men Alexander Søderlund og Anders Konradsen sikret RBK-seier i den tredje kvalifiseringsrunden i Champions League.

Konradsen

Rosenborg - Maribor: 3-1 (6-2)
Rosenborg hadde et godt utgangspunkt i returkampen mot Maribor etter å ha vunnet 3-1 på bortebane forrige uke.
Men det var bortelaget som satte inn kveldens første mål på overtiden før pausen. En suser fra Rudi Pozeg Vancas sørget for at Maribor kunne gå til pause med en 1-0-ledelse.
Dette ville ikke Rosenborg ha noe av og kun syv minutter ut i andre omgang satte Alexander Søderlund inn kveldens første RBK-mål. Åtte minutter senere økte Anders Konradsen ledelsen for hjemmelaget, før han igjen satte inn en lekker scoring da det var ti minutter igjen av ordinær tid.
Flere mål trengte ikke Rosenborg. Hele 18 564 tilskuere så Rosenborg sikre Champions League-play off på Lerkendal og RBK-spillerne fikk stående applaus de siste minuttene.
– Helt magisk. Det var deilig i dag. Vi kvalifiserte oss med stil, sa tomålsscorer Konradsen etter kampen.

RBK-ledelse

Rosenborg startet friskt, men det samme gjorde et revansjesugent Maribor. Begge lagene hadde noen store sjanser i første omgang, men målene uteble.
Og det var ikke før ett minutt på overtid før pausen at bortelaget kunne juble. Maribors Rudi Pozeg Vancas fikk ballen foran RBK-målet og banket ballen over Andre Hansen.
Til tross for at det ikke var den starten Rosenborg ønsket, kom klubben med en gladnyhet til RBK-fansen i pausen. Unggutten Edvard Tagseth ble presentert som RBK-spiller.
Etter 52 minutter kunne Rosenborg endelig sippe jubelen løs. David Akintola kom på løp og pasnet sikkert til Alexander Søderlund foran Maribor-målet. Søderlund satte den enkelt i mål.
Anders Konradsen økte ledelsen for hjemmelaget bare åtte minutter senere, som headet ballen i Maribor-målet. Men ett mål var ikke nok for Konradsen, som vartet opp med en lekker ball i krysset etter 80 spilte minutter.
Roseborg sikret 6-2 sammenlagt og er videre til Champions League-play off.
– Det er gøy å være med på denne oppturen. Vi ble enige i pausen om at vi ikke kan være bekjent av det vi gjorde i 1.-omgangen. Det møtte tross alt opp 18.500 tilskuere, sa Søderlund til TV 2.
Der møter Rosenborg Dinamo Zagreb i det siste Champions League-hinderet.