– Jeg har sett noen av Rosenborgs kamper allerede, sier Celtic-trener Brendan Rodgers til den skotske avisen The Herald.
Onsdag ble det klart at Celtic ble Rosenborgs motstander i den 3. kvalifiseringsrunden til Champions League. De skotske mesterne tok seg videre etter at Linfield fra Nord-Irland ble slått 6-0 over to kamper.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39

– Ronny er en god mann og gjorde det godt her

Det blir en tøff kam for Rosenborg, som måtte ha ekstraomganger for å slå ut irske Dundalk. Rodgers vet hva klubben har i vente på Celtic Park neste onsdag, men kan likevel ringe hans forgjenger, nåværende Vålerenga-trener Ronny Deila for råd.
– Ronny er en god mann og gjorde det godt her. Vi har informasjonen vi hvis vi trenger det og jeg vet den er der. Vi vil ha plenty av detaljer, sier Rodgers.
– De spillere 4-3-3 og er midt i sesongen. De er i god form og strukturen er satt i laget, fortsetter han.

– Det beste Celtic-laget på en stund

Celtic-treneren ønsker å spille sitt eget spill mot det han tror blir et gjerrig RBK-lag.
– Rosenborg vil komme og vil ikke slippe inn for mange. Vi skal spille slik vi spiller og angripe kampen for å se om vi kan han en ledelse inn i returoppgjøret. Norske lag er disiplinerte og organiserte, men vi vet at uansett hvem vi møter blir det ikke lett. Men hvis vi ønsker å komme der vi ønsker må vi komme oss gjennom disse kampene, sier Rodgers.
Linfield-trener David Healy tror det blir for tøft for Rosenborg. Rodgers har virkelig fått det til i Celtic og forrige sesong tapte ikke laget en eneste kamp i ligaen. Selv måtte han se sitt eget lag slippe inn seks mål over to kamper.
– Celtic møter Rosenborg i neste runde og de bør ta seg videre helt inn i gruppespillet. Dette er den beste troppen Celtic har hatt på en stund. Jeg tror de kan gjøre det bra i Champions League, sa Healy.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53