Lionel Messi så ut til å ha hentet overskudd på fødestua da hans Barcelona avanserte fra Champions Leagues åttedelsfinale med 3-0 hjemme mot Chelsea onsdag.
Oppgjøret i London endte 1-1, men på Camp Nou var Barcelona klart best fra start og hentet en klar seier, mye takket være Messi.
Supercopa de España
Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom
13/01/2021 PÅ 22:45
Argentineren sto over helgens seriekamp mot Málaga etter at hans kone fødte parets tredje sønn.
Onsdag var han tilbake i startoppstillingen og virket å ose av spilleglede innledningsvis. Det endte til slutt med to mål og én målgivende pasning, og 30-åringen ble med det den andre spilleren i Champions Leagues historie som har scoret 100 mål i turneringen. Kun Cristiano Ronaldo (117) kan skilte med bedre tall.

Tunnel

Allerede etter et par minutter i Barcelona satt ballen i nota bak Chelsea-målvakt Thibaut Courtois.
Nydelig kombinasjonsspill mellom Messi og Luis Suárez sendte førstnevnte fri skrått ute til høyre. Med høyrefoten plasserte han ballen mellom beina på Courtois, som ikke var patent. Scoringen etter to minutter og åtte sekunder var for øvrig den raskeste i Messis karriere.
Vertene fortsatte å styre kampen, og etter 20 minutter eksploderte laget i kontringsfasen. Cesc Fàbregas rotet bort ballen for Chelsea, og Messi tok over før han passerte et par mann og spilte fri Ousmane Dembélé. Med høyrefoten dunket han til, og ballen føk inn i nettaket til 2-0 for Ernesto Valverdes mannskap.
Marcos Alonso var svært nær redusering for Chelsea like før pause, men hans frispark fra rundt 20 meter smalt i stolpen og forsvant utenfor.

Ny tunnel

Antonio Contes mannskap gikk ut langt høyere etter pause og var flere ganger nær redusering. Etter 50 minutter skulle laget muligens hatt straffespark da Marcos Alonso gikk over ende inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre til store protester fra Chelsea-spillerne.
Gjestene fortsatte å stange mot et uvanlig dyptliggende Barcelona, men etter 63 minutter viste Messi fram litt mer magi og satte spikeren i kista.
Denne gangen dro han seg fri ute til venstre, men valgte samme avslutningsteknikk som ved 1-0. Nok en gang var det plass mellom beina på Courtois, som måtte se ballen gå i mål og vinke farvel til det siste lille håpet om en snuoperasjon og videre avansement.
Kvartfinalene i Champions League trekkes fredag, og Barcelona seiler nå opp som laget man helst vil unngå å møte.
(©NTB)
Supercopa de España
Snudde og vant dramatisk semi – VAR-annulleringer, perler og temperatur
09/01/2020 PÅ 21:12
Supercopa de España
Suarez før troféjakt: – Ingen unnskyldninger
09/01/2020 PÅ 09:59