Barcelona videre til finalen etter straffekonk med fem bom

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 14/01/2021 klokken 00:11 GMT+1

Real Sociedad holdt Barcelona til 1-1 etter ekstraomganger, men måtte gi tapt på straffer i semifinalen i den spanske supercupen.

Frenkie de Jong

Frenkie de Jong ga Barcelona, uten Lionel Messi, ledelsen med en flott scoring på hodet noen minutter før pause.
Men Mikel Oyarzabal utlignet på straffe etter en hands inne i Barcelona-feltet, der det også ble brukt VAR for å sjekke om avgjørelsen var korrekt.
Straffe ble dømt, og han var sikker fra merket da han utlignet.
Flere mål ble det ikke i åpent spill, ei heller i ekstraomgangene.
Der trakk Barcelona det lengste strået, selv om lagene til sammen bommet hele fem ganger.
Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet storspilte i selve kampen og fulgte opp med to strafferedninger.
Jon Baustista, Frenkie de Jong og Oyarzabal bommet på de tre innledende straffene, før Ousmane Dembele satte sine.
Se hele straffesparkkonkurransen:

Se hele straffekonkurransen: – Har du sett for et dårlig straffespark

Willian Jose og Antoine Griezmann misset også på sine forsøk for hvert sitt lag, mens Miralem Pjanic, Mikel Merino og Adnan Januzaj scoret.
Dermed fikk Riqui Puig sjansen til å avgjøre med sin straffe. Han satte den og sendte Barcelona til finalen.
Dermed er det de som møter enten Real Madrid eller Athletic Bilbao søndag.
Den andre semifinalen spilles torsdag kveld.