Med i underkant av 20 minutter igjen av oppgjøret mellom Köln og Freiburg i Bundesligaen, kom rogalendingen Birk Risa (19) inn for hjemmelaget.
På stillingen 3-2 til Köln kom nordmannen, med en fortid i Sandnes Ulf, inn på venstrekanten.
Eurosport-kommentator og Bundesliga-ekspert, Petter Bø Tosterud, mener innhoppet er et solid klapp på skulderen til nordmannen og utviklingen han har hatt i den tyske storklubben.
Bundesliga
Nordmenn hjalp Klinsmann til første seier
14/12/2019 KLOKKEN 19:44
– Det sier litt om hva slags talent de ser i han, at han får muligheten i en kamp som dette. Nå jaget de sin første seier for sesongen, og så slipper de innpå en urutinert nordmann, sier Tosterud.
Dessverre ble det ingen drømmedebut for 19-åringen, i alle fall ikke resultatmessig. For i det som så ut til å bli Kölns første trepoenger for sesongen, endte det i katastrofe på overtid. Først scoret Freiburg på straffespark i det siste ordninære minuttet. Så, fem minutter på overtid, fikk Freiburg på ny straffe. Og som på det første, satte Nils Petersen ballen i mål.
Dermed endte det med 4-3-seier til Freiburg.
Tidligere denne uken fikk Köln-trener Peter Stöger sparken etter den forferdelige sesongstarten. At den nye treneren velger å sette inn Risa, er både overraskende og gledelig sett med norsk øyne, mener Bø Tosterud.
– Det viser at de fremdeles har troa på Risa, og det ser svært lovende ut med norske øyne. En skulle heller tro at når det blir et trenerbytte så vil man heller satse på de mer rutinerte, så dette er et kjempekompliment at de tør å sette inn på en 19-åring i en så presset situasjon, mener han.
Bundesliga-eksperten mener Risa, til tross for tapet, kom greit ut av debuten for sin egen del.
– Han jobbet godt defensivt, og det så ikke ut som at det var en debutant. Det er en enorm anledning for han å komme innpå på, med en hjemmebane med rundt 50 000 tilskuere hver kamp. Det er noe litt annet enn å spille i Sandnes Ulf, avslutter Tosterud.
UEFA Europa League
Straffet for supportertrøbbel mot Arsenal
30/10/2017 KLOKKEN 13:22
UEFA Europa League
Supporterne slaktes og beskyldes for å ha utført nazi-hilsener etter kaoskampen
15/09/2017 KLOKKEN 09:24