Den tidligere avtalen ville løpt ut neste sommer, men nå har Jarstein fått oppfylt sitt ønske om å fortsette i en klubb der han trives veldig godt og nyter stor tillit.
– Målet mitt er å få ny kontrakt, Hvis jeg får til det før sommeren så vil jeg være veldig fornøyd, sa han til NTB under landslagssamlingen nylig.
«Hovedstadens strengeste dørvakt», som Hertha omtaler ham på sitt nettsted, fikk det torsdag som han ønsket.
Bundesliga
Superstjerner signerte nye kontrakter
12/04/2018 KLOKKEN 16:33
– Rune er en fantastisk ressurs for laget og har i flere år spilt på konstant høyt nivå. Han er fortsatt store ambisjoner og søker stadig å forbedre seg. Våre unge spillere kan lære mye av hans innstilling, sier sportsdirektør Michael Preetz til nettstedet.
– Jeg er svært lykkelig i Hertha og i Berlin. Klubben, omgivelsene og våre tilhengere er supre. Her har jeg utviklet meg både som spiller og menneske, sier Jarstein selv.
På nettstedet framgår det ikke hvor lang den nye kontrakten er, men Jarstein bekrefter overfor Telemarksavisa at det er til sommeren 2021.
Jarstein kom til Bundesliga-klubben Hertha i januar 2014 fra Viking. I halvannen sesong måtte han nøye seg med å være reserve for Thomas Kraft, men i september 2015 ble Kraft skadd, og Jarstein var en så god vikar at han overtok rollen som førstevalg.
Så langt har 33-åringen voktet Hertha-målet i 91 seriekamper. Han har holdt nullen 33 ganger. Siden vinterpausen har Hertha bare ni baklengsmål og er med det best i ligaen.
Jarstein har 51 landskamper for Norge. Til NTB sa 33-åringen nylig at han ønsker å spille videre på toppnivå til han er 40 år.
(©NTB)
Bundesliga
Bayern-spillerne får forbud
07/04/2018 KLOKKEN 11:39
Bundesliga
Fikk endelig spilletid igjen
17/03/2018 KLOKKEN 20:19