I møte med pressen åpnet 31-åringen opp om de siste månedene i Rosenborg.
– De siste månedene ble ikke vært som jeg hadde ønsket, og jeg visste ikke helt hva som ville skje. Jeg har hele tiden sagt at jeg gjerne vil spille i FCK, og har vært i dialog med Ståle i en lengre periode. Vi hadde mange lange og ærlige samtaler. Nå har jeg endelig fått muligheten, og gleder meg til fortsettelsen.
– Personlig har det både vært opp-og nedturer i 2019. Men det har ført til at jeg sitter her i dag. Så nå sitter jeg her som en meget glad mann, fortsatte Bendtner.
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
6 TIMER SIDEN
Se hva Tore Regniussen sier om Bendtner-exiten her (saken fortsetter under):

Sa nei til andre tilbud

Selv om avslutningen på Trondheim-oppholdet ble turbulent, er 31-åringen utelukkende positiv i sin omtale av Rosenborg som klubb.
– Min tid i Rosenborg synes jeg har vært fantastisk. Vi oppnådde noen fantastiske resultater sammen og jeg har hatt gode trenere og medspillere. Vi oppnådde de målene vi satt oss da jeg skrev under, sa Bendtner.
– Planen var deretter hele tiden at jeg skulle videre. Så overordnet sett har jeg hatt det riktig godt der oppe. Jeg har hatt et fantastisk forhold til supporterne.
Bendtner avslører også at han sa nei til tilbud fra andre klubber tidligere i sommer.
– For meg handler det om det sportslige, å få en sportslig utfordring. Jeg ville vise at jeg har mer å gi. De har vært noen vanskelige og hektiske måneder, men nå er jeg her. Nå er det opp til meg selv.

Kom med SMS-lovnader til Solbakken

FCK-trener Ståle Solbakken, som ved tidligere anledninger har stilt seg kritisk til Bendtners form og holdninger, sa følgende om overgangen:
– Vi har hatt en løpende dialog i en del uker. Jeg har snakket med hans rådgivere og Nicklas selv. Vi har hatt møter på tomannshånd hvor han har vært klar på at han ønsket å komme hit.
Deler av dialogen har også foregått via SMS, hvor Bendtner ifølge Solbakken skal ha kommet med flere lovnader.
– Klarer han å oppfylle halvparten av det han lover, så blir det veldig bra. Oppfyller han alt, så blir det fantastiske, gliste Solbakken.
Solbakken avslørte også at om alt går etter planen, vil Bendtner få 45 minutter i en treningskamp neste uke.
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
8 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Glimt-spilleren på plass i Bergen for å bli Brann-klar
EN DAG SIDEN