Fredrik Haugens Brann-fremtid er svært uviss. 25-åringens kontrakt går ut i juli 2018, og han skal allerede ha avslått to tilbud om forlengelse.
Nå kan ting tyde på at Tromsøs Gjermund Åsen blir Branns nye playmaker om Haugen skulle forsvinne.
Ifølge iTromsø skal Bergens-klubben nemlig ha tilbudt 26-åringen kontrakt.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
– Det er ikke noe jeg kan bekrefte. I utgangspunktet har jeg ikke lyst til å si så mye om nye spillere. Men at Gjermund er en bra spiller, det er det ingen tvil om, sier klubbens sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport.no.

– Ser etter erstattere

Soltvedt innrømmer likevel at Brann har begynt å se på alternativer til både Haugen og Kasper Skaanes, som heller ikke har blitt enig om ny kontrakt.
– Det er ikke til å legge skjul på at de signalene vi har fått når vi ikke får signert verken Fredrik eller Kasper gjør at vi ser etter erstattere.
Haugens agent Atta Aneke sa følgende til Bergens Tidende forrige uke:
– Jeg kan bekrefte at tilbudene fra Brann ikke har vært gode nok. Jeg kan ikke legge skjul på at vi ble skuffet da vi fikk tilbudene, for det ble vi. Det siste kontraktstilbudet står ikke i stil med hvor viktig Fredrik Haugen er for Brann.
– Vi håper å få til en rask avklaring når det gjelder Fredrik. Han har kontrakt ut juli, og vi har fremdeles stor nytte av han, sier Soltvedt.

Kan bli aktuelt med Haugen-salg

– Hvis dere ikke blir enige med Haugen, vil det da bli aktuelt med et salg nå i vinter?
– Det er en vurdering vi må ta når den tid kommer. Det er fremdeles tid igjen.
Haugen og Skaanes er to av Branns største lokale profiler. Det betyr nødvendigvis ikke at klubben vil strekke seg lenger enn nødvendig for å beholde duoen.
– Det viktigste for oss er at vi har spillere som har lyst å spille for Brann. Fotballen har utviklet seg slik at lag uansett består av en miks av spillere fra både ulike land og landsdeler.
Og legger til:
– Selv om det alltid er kjekt med lokale spillere, er det kjekkeste å ha et lag som kjemper i toppen.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21