Fotball
Allsvenskan

Svensk serieavslutning: Tre pokaler og 260 medaljer på fire arenaer

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Fredrik Ulvestad

Foto: Scanpix

AvEurosport
30/10/2019 på 09:26 | Oppdatert 30/10/2019 på 09:28

Den spennende innspurten i Allsvenskan fotball setter logistikken i Sveriges fotballforbund på prøve. Målet er å dele ut rette medaljer til fire ulike lag.

Djurgården, Malmö og Hammarby har alle sjanse til å bli seriemester, mens AIK og IFK Norrköping kan sikre seg medaljer. Dramatikken utløses lørdag ettermiddag med samtidige kamper på fire arenaer.

– Dette året er ekstremt, sier prosjektleder Gert Nilsson om oppgaven med å sørge for at pokaler og medaljer for alle eventualiteter er til stede på de rette arenaene slik at seiersseremoni kan avholdes umiddelbart etter kampslutt.

Allsvenskan

Tarik i intens svensk gullkamp: – Det er helt åpent

19/10/2019 PÅ 06:18

Forbundets representanter har med seg tre pokaler (originalen og to kopier) samt flere enn 260 medaljer i ulike valører til de fire arenaene. Mest å holde styr på blir det i Norrköping, der serieleder Djurgården kommer på besøk. Der skal forbundets mann sitte med Lennart Johanssons pokal og hele fire medaljesett.

I svensk fotball får de fire første medaljer: Gull til serievinneren, stort sølv til toeren, lite sølv til treeren og bronse til fireren. Djurgården kan bli nummer en, to eller tre, IFK Norrköping kan bli nummer fire eller fem.

Norske spillere er blant dem som kjemper om gjeve medaljer lørdag. Fredrik Ulvestad, Aslak Fonn Witry og Per Kristian Bråtveit er i Djurgården, Jo Inge Berget i Malmö, Mats Solheim i Hammarby, Tarik Elyounoussi og Daniel Granli i AIK.

Slik er stillingen blant medaljekandidatene: 1) Djurgården 65, 2) Malmö 62, 3) Hammarby 62, 4) AIK 59, 5) IFK Norrköping 56.

Disse kampene avgjør: AIK – Sundsvall, Hammarby – Häcken, IFK Norrköping – Djurgården, Örebro – Malmö.

(©NTB)

  • Les også: Slår tilbake mot U21-kollegaenes påstander: – Tåpelig

Sett denne?

Roses av klubben: – Tror han hadde hatt noen gode år til

00:02:18

Allsvenskan

Byttet ut gullkamp i Glimt med nedrykksstrid i Sverige: – Det var vanskelig

12/09/2019 PÅ 17:57
Allsvenskan

Ingen MLS-eventyr for «PK»: – Hadde nok vært en kul opplevelse

02/07/2019 PÅ 15:30
Relatert
FotballAllsvenskan
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen